On Catalunya

el museu imaginari

La carretera de les Aigües, un lloc on desconnectar

El pintor i cineasta Albert Madaula disfruta de les seves "escapades" a aquest mirador de Collserola per caminar

madaula

madaula / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

Albert Madaula llueix camises d’estampat 'arty' i un estil modernodesenfadat amb què bé encaixaria en qualsevol espai de moda de les grans capitals mundials. A Barcelona, ha viscut al Gòtic, al Born i ara a Gràcia –"em quedaria viure al Poblenou, l’atmosfera creativa del qual m’atreu molt", explica–, i el seu quarter general artístic està en un d’aquests meravellosos pisos senyorials de l’Eixample on abunda la llum natural que arriba des d’una galeria vidrada que dona a un pati interior que recorda aquelles escenes de 'La finestra indiscreta', d’Alfred Hitchcock. Així és Madaula, un dels artistes, pintors i directors de cine barcelonins més prometedors de l’escena actual, 100% urbanita a simple vista.

Per això mateix, quan li demanem que triï el seu lloc favorit de Barcelona era fàcil imaginar que l’espai triat seria un bar d’esperit bohemi del Raval, una antiga fàbrica del Poblenou, una galeria d’art transgressora o un edifici recòndit però meravellós que només coneixen uns quants privilegiats a la ciutat. En definitiva, un lloc 'cool', cosmopolita i, fins i tot, una mica clandestí amb tant caixet com ell.

PER DESCONNECTAR I CAMINAR

Doncs no. Madaula es decanta, ¡oh, sorpresa!, per escollir com el 'seu' racó a la ciutat la carretera de les Aigües. Aquest lloc de sobra conegut pels més esportistes, ja que serveix de pista d’entrenament a l’aire lliure a corredors i ciclistes. "Tinc dues cares: m’encanta el món urbà, però també m’és imprescindible el contacte recurrent amb la naturalesa. Sempre que em sento una mica atabalat i necessito desconnectar de Barcelona i caminar, vinc aquí", confessa. 

Se li il·lumina la cara quan parla d’aquestes 'escapades’ a la falda del parc de Collserola. "Em fascina aquest lloc. Tan a prop però alhora tan lluny de la ciutat". ¿A què es refereix amb ‘lluny’ si és a 15 minuts del centre? "Això és el que té de màgic, permet evadir-se en molt poc temps i estar en plena naturalesa, entre arbres i en un camí de terra, amb vistes formidables a tot Barcelona. Tan sols arribar ja és una experiència bonica, ja que s’ha d’agafar els Ferrocarrils de la Generalitat, que semblen una atracció. I allà a dalt, mai perds de vista el conjunt de la metròpoli", justifica.

EL MILLOR MOMENT, EL CAPVESPRE

Notícies relacionades

Madaula, de 32 anys, explica que, no obstant, mai va a la carretera de les Aigües a fer esport. "Soc més de gimnàs –diu– i només em serveix de lloc de relax en solitari o per passejar i xerrar tranquil·lament amb amics". El millor moment per pujar a la carretera de les Aigües, segons ell, és cap al tard, "quan el sol no pica tant i els colors sobre Barcelona són meravellosos". Madaula també aclareix que li agrada aquesta ubicació perquè es veu el mar, amb aquest color blau que s’ajunta amb el cel i la llum del sol, creant part de la paleta de colors característica del Mediterrani, molt present en les seves pintures. 

"Em sento barceloní, però també molt mediterrani, i això es tradueix en les meves obres, molt acolorides". De moment, aquestes obres es poden descobrir en el seu perfil d’Instagram o en La Fresh Gallery de Madrid, on estan exposades al llarg del mes d’octubre. Ben aviat hi haurà segurament més exposicions d’aquest jove artista entre els projectes del qual també figura la direcció d’un llargmetratge amb escenes que transcorreran, en bona mesura, entre Barcelona i la costa que tant li agrada.