On Catalunya

en família

'Mans a l'òpera!': així és l'òpera per dins

El Petit Liceu arrenca la temporada amb una nova producció que mostra amb humor els secrets del gènere

zentauroepp45440805 opera on barcelona181015124735

zentauroepp45440805 opera on barcelona181015124735

1
Es llegeix en minuts
Eva Melús

El 1989, La Cubana va portar a l’escenari 'Cómeme el coco, negro'. L’argument era més o menys aquest: per una confusió d’horaris en la promoció, els espectadors arribaven al teatre just quan l’espectacle, una revista musical, acabava i ja no els quedava cap altra opció que ajudar a recollir els decorats i menjar-se l’entrepà de mortadel·la que els donaven. La maniobra servia per retre homenatge a les companyies modestes i mostrar el món del teatre per dins. Salvant les distàncies, és similar al que pretén 'Mans a l’òpera!', espectacle de nova producció que aquest cap de setmana obre la temporada d’El Petit Liceu.

Mans a l’òpera!

Liceu La Rambla, 51-59 Dissabte, 20 (12.00 h) i diumenge, 21 (11.00 h) Preu: de 10 a 15 € 

En aquest cas, el públic arriba al teatre quan els actors assagen, suposadament, per a la representació de 'L’elisir d’amore', de Gaetano Donizetti. Amb humor i números de circ, executats per quatre tècnics omnipresents que treballen perquè tot estigui a punt per a l’estrena, l’obra mostra el món de l’òpera rere del teló

Notícies relacionades

L’espectacle, un bon bateig en el gènere, dura una hora i quart i està pensat per a un públic més gran de sis anys. Si la cosa us agrada, sempre es pot seguir. El programa continuarà amb ‘Allegro vivace’ (18 de novembre), una retrospectiva operística concebuda per Joan Font, de Comediants, i continuarà amb el clàssic ‘La petita flauta màgica’ (15 i 23 de desembre i 20 de gener); Mozart, vist un altre cop amb la mirada de Comediants. El cicle el tanca ‘Els músics de Bremen’ (7, 13 i 14 d’abril), a partir del conegut relat dels germans Grimm. 

 

Temes:

En família