On Catalunya

en família

La festa de Dionís, un autèntic banquet grec

El MAC Barcelona estrena el taller La festa de Dionís i permet l'accés gratuït al museu de divendres a diumenge coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni

zentauroepp45400519 dioniso mac-bcn181010104716

zentauroepp45400519 dioniso mac-bcn181010104716

1
Es llegeix en minuts
Eva Melús

Els exteriors del MAC Barcelona acolliran els diumenges 14, 21 i 28 d’octubre un autèntic banquet grec. Els participants a La festa de Dionís, un taller dirigit a nens de 6 a 12 anys, es vestiran per a l’ocasió i assumiran el paper de comensals, home o dona (que no era un detall fútil a la Grècia clàssica), esclau o músic. Com era habitual en els antics simposis (ara són una cosa una mica diferent, però els grecs anomenaven així les seves festes d’amics), la vetllada acabarà amb el Còtabos, un joc d’habilitat que va fer furor en la seva època. 

MAC Barcelona

Passeig de Santa Madrona, 39-41Portes obertes: Divendres 12, dissabte 13 i diumenge 14 Preu: La festa de Dionís: 5 € (menors de 6 anys, gratuït) Imprescindible reserva.www.macbarcelona.cat

El MAC Barcelona organitza cada mes un taller familiar diferent amb l’objectiu de divulgar la seva important col·lecció arqueològica i despertar vocacions entre els més petits. Si al novembre tornarà el repte de descobrir en viu l’assassí del rei visigot Ataülf, aquest mes toca el torn als grecs. De les 19 sales que ofereix el museu, que inclouen des de l’època prehistòrica a l’edat mitjana, cinc estan dedicades als grecs i als fenicis, que van arribar a Catalunya solcant el Mediterrani, batejat com el Pont de la Mar Blava (nom, precisament, d’una de les àrees del museu).

JOCS DES DE CASA

El taller familiar dels diumenges, gratuït per als menors de 6 anys, està inclòs en l’entrada (consulteu tarifes). Continuarà sent de pagament el dia 14, tot i que el museu abaixa la barrera des de divendres 12 fins a diumenge 14, afegint-se a les Jornades Europees del Patrimoni. Per facilitar les visites amb nens, el MAC Barcelona ofereix tot l’any un joc de pistes que fins i tot es pot descarregar i imprimir a casa clicant en l’apartat ‘Nens i famílies’ de la seva web. És el joc del tresor amagat. ¡Tremola Indiana Jones!

Notícies relacionades

 

 

Temes:

En família