On Catalunya

Arrelar

El roure del Corb de Montardit, a Àger

És un dels representants més grans de la seva espècie a Catalunya

ficha-ob-roble-roure-montardit-ager

ficha-ob-roble-roure-montardit-ager

1
Es llegeix en minuts
Antonio Madridejos
Antonio Madridejos

Periodista

ver +

A la carretera que porta des d’Àger fins a les Avellanes i després a Balaguer, a només 800 metres del nucli urbà, s’alça un arbre realment singular per la mida, la silueta equilibrada i el seu entorn natural , doncs es troba en un camp de cereals amb la imponent serra del Montsec a l’esquena.

Quercus faginea

Nom comú en català: Roure de fulla petita, roure garriguenc, roure valencià Nom comú en castellà: Quejigo, roble carrasqueño Origen: Mediterrani occidental Antiguitat: Desconeguda. Cap a 1700 Lloc: Àger (Noguera). Carretera C-12. A uns 800 metres del poble. Al marge esquerre

Notícies relacionades

El roure del Corb de Montardit, que és exactament un roure de fulla petita o roure garriguenc, té un perímetre de tronc de 4,27 metres i una altura aproximada de 22 metres, la qual cosa el fa un dels exemplars més grans de la seva espècie a Catalunya.

En un territori bastant sec, les grans dimensions obeeixen molt possiblement a la presència pròxima del rierol que li dona nom i li aporta aigua. A aquest arbre imponent, no obstant, falta que li acondicionin la base i també la placa que l’acredita des del 1997 com a arbre monumental de la Generalitat.

Temes:

Fer arrels