On Catalunya

EN FAMÍLIA

El festival Circ Cric torna a desplegar la seva carpa al Montseny

El circ de Tortell Poltrona commemora en aquesta novena edició, que es tancarà l'1 de juliol, els 25 anys de Pallassos sense Fronteres

zentauroepp22808266 21 6 2013  sant esteve de palautordera   circ cric   concier180403144315

zentauroepp22808266 21 6 2013 sant esteve de palautordera circ cric concier180403144315

2
Es llegeix en minuts
Imma Muñoz

És la combinació perfecta perquè els nens disfrutin: primavera, circ i naturalesa. Com sempre que s’acosta el bon temps, el Circ Cric desplega les seves carpes a Sant Esteve de Palautordera, al Montseny. Al llarg de tres mesos (la inauguració va ser l’1 d’abril, i la clausura serà l’1 de juliol), hi desfilaran un centenar d’artistes i companyies disposats a esquitxar de colors el verd que s’imposa es miri on es miri i a trencar amb música i amb rialles l’habitual silenci del lloc. 

Aquest any, a més, la celebració del festival Circ Cric, que amb les seves nou edicions ja s’ha convertit en un dels esdeveniments més esperats de la comarca, coincideix amb una efemèride que mereix una ovació: el 25 aniversari de Pallassos sense Fronteres. L’oenagé es va estrenar el 1993 intentant arrencar un somriure als nens i no tan nens de Veli Joze (Croàcia), que estaven patint la bogeria de la guerra dels Balcans, i des d’aleshores ha visitat 100 països en 450 expedicions amb més de 7.000 actuacions destinades a arrencar per una estona de les urpes de la guerra la població civil que la pateix.

Tortell Poltrona, en un moment de 'Garranyecs', el seu nou espectacle. ERIN BASSA

Per homenatjar aquesta tasca impagable, a més d’organitzar un acte per presentar el balanç de l’actuació de l’oenagé (el divendres 18 de maig, a les 20.00 hores, al Teatre Pare Casals de Sant Esteve de Palautordera) i una gran festa (el dissabte 19 de maig, a partir de les 11.00, a l’espai del circ, amb un donatiu de 12 euros), tots els espectacles programats tindran dos eixos: el poder del nas vermell i la reivindicació d’un món sense fronteres. 

QUATRE ESTRENES

Notícies relacionades

Entre l’amplíssima programació, val la pena destacar quatre estrenes, tres d’elles protagonitzades per Tortell Poltrona, l’ànima, juntament amb Montserrat Trias, d’aquest festival: 'Garranyec' (del qual hi haurà una dotzena de representacions des de l’abril fins a l’1 de juliol, la més imminent, el 8 d’abril), Allegro vivace (n’hi haurà quatre representacions, la primera el 21 d’abril) i Today is not my day-Tanca la porta! (el 28 d’abril), en què Poltrona comparteix escenari amb un altre pallasso de primeríssima fila: Jango Edwards. La quarta novetat és l’espectacle de la companyia francocatalana Baro d’Evel, Cabaret, amb un concert de La Serata com a fi de festa (el 5 de maig).

La música també té un paper destacat al festival. En aquesta edició, els concerts estrella seran els de Sílvia Pérez Cruz (demà, 7 d’abril, a les 19.00 hores), Albert Pla (l’11 de maig) i l’ex-Txarango Marcel Lázara, que presenta un nou projecte juntament amb Júlia Arrey (el 29 de juny). Com ha passat en els últims cinc anys, en el marc del certamen es porta a terme el Festival Internacional de Pallasses (del 7 al 10 de juny), i esdeveniments molt especials com la Fira d’Espectacles i Activitats (l'1 de juliol durant tot el dia) i el Matx de Pallassos (el 30 de juny). En trobareu una completíssima informació (espectacles, hores, llocs, preus) a la web de Circ Cric

Temes:

En família Circ