On Catalunya

CIUTAT ON

Un club només per a dones

A Trump li cauria el tupè de la impressió. Aquí tots els dimecres fan quedades lliures de testosterona. Barcelonette és un nou club social en femení a Barcelona

zentauroepp42250363 onbarcelona mujeres180227174751

zentauroepp42250363 onbarcelona mujeres180227174751 / CARLOS MONTANYES

3
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

Un mascle alfa cridaria més l’atenció aquí que Mario Vaquerizo en un gimnàs. Només entren dones per la porta. Una, dues…, 13. Hola, hola, dos petons, ¿una cervesa? Totes se saluden amb confiança exprés de club privat. «Se’m fa petit el despatx», somriu la Xènia. «Mola». Hi ha dues taules plenes de fotos amb aura instagramera i una pantalla amb un PowerPoint en pausa. Es palpa ambient de coaching. Avui toca taller sobre 'La roda de la vida', un clàssic del desenvolupament personal. És dimecres. I «els dimecres són els nous divendres», segons el lema de Barcelonette, «un nou club social per a dones a Barcelona», resumeix la seva web.

Fa un parell d’anys que alguns clubs, gimnasos i hotels pengen el cartell «women only». Només per a dones. Les trobades lliures de testosterona s’estenen pel món. ¿Que per què? «Jo crec que és un moviment», diu la Xènia. És l’any dels feminismes, de l’efecte #MeToo, dels lemes antimasclistes de marca a les samarretes. «Les dones estem fent molta pinya –afegeix la Xènia–. Ja no ens fa cosa».

Xenia Alonso, 34 anys, és qui mira la sala en format panoràmic amb somriure d’amfitriona exemplar. És la fundadora de Barcelonette. Et podria deixar anar termes científics en tres idiomes. Abans era traductora, però es va passar a la publicitat. Va crear Barcelonette fa 12 anys com a blog de moda. Aquest gener el va convertir en club social. Va per 40 sòcies. 3.600 subscriptores dels newsletters. Hi ha executives, consultores, advocades, emprenedores, algunes fa poc que estan a l’atur. De 35 anys cap amunt. ¿L’objectiu? Passar-s’ho bé –respon la Xènia–. Fer amigues i aprendre temes nous. I prendre una cervesa tranquil·la. I sentir-se recolzada. I generar sinergies. «La idea és que les xerrades les vagin fent les mateixes sòcies –apunta la creadora del club–. Potenciar-nos les unes a les altres».

QUATRE ACTIVITATS AL MES

Ser sòcia costa 10 euros al mes o 60 euros a l’any. El carnet rosa (sí, és rosa) dona dret a cursos, activitats o xerrades tots els dimecres. Wellness, club del llibre, un taller de Linkedin, vision board (collages del teu futur ideal). El carnet també inclou accés on line a les trobades, fòrum privat a Facebook i descomptes en cursos i botigues.

EL+

Es trenca el gel amb la facilitat de la princesa de ‘Frozen’. T’obres més. T’entenen més.

«¿Per què és tan complicat fer coses?», es pregunta abans del taller la Rocío, una de les sòcies. «Cada amic porta la seva vida i a mi m’agrada fer coses», explica per què s’ha apuntat al club. És dimecres. El nou divendres en un estudi de Sarrià. De 19.30 a 21 només hi entren dones. «Estàs més tranquil·la. T’oblides d’això de lligar», riu la Rocío. Són temps en què es llancen esquers de «què-fas-tu-per-aquí» fins i tot per Wallapop. «És un altre ambient –afegeix la Cristina, una altra sòcia–. Al ser només dones t’obres molt més. Et comprenen molt més».  

Algú li ha preguntat a la Xènia per què no crea un Barcelonette d’homes. «¿Voleu muntar un club de tios? –va contestar–. Però si ja el teniu muntat. Poseu-li un nom», riu. «Ahir te’n vas anar a jugar a futbol, demà tens un sopar amb els del col·le… ¿Qui va corrents a buscar els nens?».  

Notícies relacionades

Dolors Viaplana es posa a peu de PowerPoint. És cofundadora d’Emotiva’t, consultoria especialitzada en intel·ligència emocional. És qui imparteix el taller d’avui. «Trieu una targeta –assenyala les fotos– i penseu un moment en què la vostra vida hagi canviat». ¡Boom! Es trenca el gel amb més facilitat que la princesa de 'Frozen'. Les presentacions agafen profunditat de confidència. Surts amb sensació d’alleujament.   

Per cert, no es parla d’homes en tota la tarda. «Ostres –se sorprèn la Xènia–, no me n’havia adonat». 

Temes:

Ciutat on