On Catalunya

EN FAMÍLIA

Kids Day: el Mobile dels nens

La versió per a ciutadans del MWC depara nou tallers infantils per a tota la ciutat i una ruta familiar per Gràcia

zentauroepp42200629 onbarcelona day180219161636

zentauroepp42200629 onbarcelona day180219161636

3
Es llegeix en minuts
Eva Melús

Fabricar el teu propi robot, jugar a tocar i parar al revés amb sensors elèctrics o fer una ruta guiada pels racons secretecnològics de Gràcia són algunes de les propostes del Kids Day, la jornada especial que la Mobile Week Barcelona dedica als més petits. Per a aquells que no saben què és un 'geek' o un 'maker' (i no s’han atrevit mai a preguntar-ho als seus fills), qualsevol dels nou tallers o la ruta familiar d’aquest diumenge, 24, són la solució. Totes les activitats són gratuïtes, són conduïdes per experts i no requereixen coneixements previs. Només és necessari registrar-se a la web www.mweekbcn.com i, en alguns casos, disposar d’un ordinador. La idea és divertir-se molt i aprendre encara més, però sense adonar-se’n.


ROBOTS D'AQUÍ I D'ALLÀ

Amb materials de reciclatge com una caixa o una ampolla de plàstic, uns colors i conceptes bàsics d’electricitat es pot fabricar un robot pintor. Almenys, això creuen al Crec (Eixample), on proposen un taller per a nens de 7 a 12 anys, acompanyats d’un adult, a les 10.00 hores. Al mateix temps, a la Biblioteca Montserrat Abelló (les Corts) nois de la mateixa edat també fabricaran un robot, i en aquest cas el prepararan perquè es mogui amb agilitat en un planeta deshabitat. 


 CRIATURES FANTÀSTIQUES

En canvi, al Centre Cívic La Barraca (Sant Andreu) estan entossudits a ensenyar com funciona l’electricitat, i per això suggereixen fabricar personatges electrònics amb plastilina i il·luminar-los amb leds. De 10.30 a 12.30 hores i per a edats compreses entre 7 i 12 anys.


TOCAR I PARAR DEL S. XXI 

Un objectiu semblant tenen a Vil·la Urània (Sarrià-Sant Gervasi). El joc de de tota la vida de tocar i parar es reinventa, i també ho fa gràcies a un petit circuit elèctric dotat d’un acceleròmetre, que detecta els moviments ràpids o bruscos, que activaran un so. Si sona, el participant pot ser atrapat. La cita serà de les 10.00 a les 12.00 hores i la proposta està dissenyada per a nois de 7 a 12 anys.


CREACIÓ DE VIDEOJOCS

L’Scratch és un programa de codi obert amb un llenguatge relativament senzill que permet crear videojocs molt ben acabats. Entre les 10.00 i les 12.00 hores tenen lloc tres tallers. El del Centre Cívic Casa Groga (Horta-Guinardó) està pensat per a nois i noies de 8 a 12 anys. El de Centre Cívic de Sant Martí de Provençals, per a edats entre 10 i 12 anys, planteja dos escenaris: una caça de vampirs terrorífica o un laberint claustrofòbic. Mentrestant, al Colectic (Ciutat Vella), la idea és crear un joc a partir d’un personatge de creació pròpia (de 9 a 12 anys). Per a nois més grans, de 10 a 16 anys, el Punt Òmnia del Casal Cívic Verdum (Nou Barris) proposa un taller d’iniciació a la programació on també tindrà cabuda l’Scratch. Serà de les 10.00 a les 11.30 hores.


Una de les participants, muntant una turbina eòlica. MOBILE WORLD CAPITAL


GRÀCIA, TERRITORI 'GEEK'

Notícies relacionades

Des de l’Ateneu de Fabricació de Gràcia (Perill, 8), a les 11.00 hores, sortirà una ruta familiar amb escales en centres cívics, botigues i espais diversos on es poden adquirir coneixements diversos sobre el món digital. I en cada punt hi haurà alguna proposta. L’activitat està recomanada per a famílies amb nens de 7 a 12 anys.


TARDA EN FAMÍLIA

El Kids Day es tancarà a la plaça del Sortidor (Poble-sec) amb un festí de tallers exprés que plantejaran desafiaments tecnològics, des de crear dissenys amb un llapis 3D fins a provar habilitats diverses en diferents plataformes robòtiques. Està pensat per a nens de 6 a 12 anys, i es farà entre les 16.30 i les 18.30 hores.

Temes:

En família