On Catalunya

CIUTAT ON

Menja't un quadro a la galeria

¿L'art et sembla tan difícil d'entendre com el whatsap d'un mil·lennista? Eat.Art te'l serveix en safata: organitza sopars amb plats inspirats en llenços

zentauroepp42128328 cuadro180220191355

zentauroepp42128328 cuadro180220191355 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

A mesura que arriben els plats a la taula, tots els comensals desenfunden el mòbil a velocitat de 'cowboy'. El gest habitual des que es pot fer enveja a l’engròs via Instagram. Aquí l’impuls foodie està justificat. Estàs sopant en una galeria d’art. El menú ja inclou que el menjar et deixarà bocabadat. Cada plat està inspirat en una obra. Sí, sí, l’art pot omplir l’estómac. Només s’ha de veure el fill de la baronessa Thyssen. 

Eat.Art: és una nova experiència gastro per menjar amb els ulls i aprendre d’art amb l’estómac. Te’l serveixen en safata: el menú detalla els ingredients de cada plat, foto del quadro inspirador i biografia de l’artista. La gana artística s’obre amb un tour d’una hora i mitja per conèixer l’obra dels artistes que et menjaràs. «El que nosaltres intentem no és alimentar el teu mòbil, sinó la teva ànima», promet Rish.

Fa gairebé un any que Rish Loiha va muntar l’empresa de càtering Delhicioso! Katrina Affleck –no, no és família de Ben, puntualitza– va fundar fa mig any Artspace Tours, una plataforma on line per reservar rutes artístiques. Als dos amics se’ls va il·luminar un dia la bombeta: «A mi m’agrada l’art; a tu, la cuina. ¿Fem plats?». Es van estrenar el setembre passat.  

Galeria Cage (carrer d’En Cortines, 23). La taula amb estovalles està instal·lada davant un mural immens de l’artista urbà Jupiterfab. Així que, entre plat i plat, pots reflexionar sobre la societat moderna. Obres el menú i llegeixes “Dalí”  al costat d’«aperitiu». Els ingredients es detallen al costat d’una foto de l’obra 'El moment sublim': dos ous ferrats surrealistes amb auricular trencat i cargol. El cargol l’han reinterpretat amb un parell de musclos, avança Kat. Per evitar ganyotes surrealistes.

A l'esquerra, 'El moment sublim', de Dalí. A la dreta, la versió gastro d'Eat.Art. 

Arriba a la taula la versió gastro: «Ous de guatlla amb mostassa de fonoll, cansalada cruixent, remolatxa crua, musclos al vapor i gelatina de taronja amb oli de tòfona». Trigues gairebé tant a llegir-ho com a menjar-t’ho. Ho remires, ho fotografies, salives pels ulls, ho tastes per tempteig, com si estiguessis llepant un llenç. Hi ha tant contrast de sabors com de colors.  

EL+

Podràs dir que t’alimentes d’art, com si fossis el fill de la baronessa Thyssen.

A uns metres, Grace i Michael segueixen emplatant quadros. De primer: Miró.  De segon: Chillida.  «Hem conegut l’artista per postres», comenta Kat com si fos Hannibal Lecter. Les postres són obra d’Irene García: un clon en format brownie d’un dels gelats del grafiter  Konair, amb qui han topat els comensals durant el tour presopar. Així que ara tots se senten una mica caníbals. «El gelat –va explicar l’artista- representa el cos».   

Notícies relacionades

Eat.Art organitzarà un altre esdeveniment públic d’aquí un mes, encara que esperen que es consolidi com a «experiència» privada. Costa 50 euros (sopar a la galeria Cage amb 4 plats + vi + cava); 65 euros, amb un tour d’una hora i mitja.     

«Després de menjar –garanteix Rish–, segur que la gent se’n recorda de l’artista». Aquest és l’objectiu: «Promocionar l’art a Barcelona –apunta Kat–. Tenim tant i és tan bo. I menjar és una cosa que a tothom li agrada». 

Temes:

Ciutat on