On Catalunya

CIUTAT ON

El nou 'paintball': guerres d'arquers per equips

És l'última moda en 'team building': Archery Tag. Batalles d'arquers en format patxanga. Et sentiràs Robin Hood. O com Cupido quan dispara als nòvios de Belén Esteban

zentauroepp42039241 onbarcelona arco180213182429

zentauroepp42039241 onbarcelona arco180213182429 / ALBERT BERTRAN

3
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

Et donen un arc amb el deix rutinari de Robin Hood. S’acosta la batalla d’arquers, t’informen sense èpica pel·liculera. Agafes una fletxa, fas mirada interessant d’apuntar, com Katniss a 'Els jocs de la fam'. Però t’assembles més aviat a Cupido quan dispara als nòvios de Belén Esteban. «Posa’t en pla Légolas», et recomana el Luis. Decantes una mica l’arc com l’elf d’'El Senyor dels Anells' i, sí, sembla que la fletxa deixa de fer 'twerking'. Tenses la corda, dispares, fiuuu. La fletxa acaba a diversos metres d’on apuntaves. «Tan fàcil que es veu a les pel·lis», esbufega al costat un altre arquer neòfit. En menys d’una hora, acabareu agafant fletxes al vol com en una pel·li japonesa.

Això és Archery Tag Barcelona. Combats d’arquers sobre gespa, com una patxanga de futbol. És l’última moda en 'team building'. Una altra excusa per disparar contra el teu cap. «Si paga ell, intentem anar amb compte », diu rient el Luis, un dels socis. És com ara un 'paintball', però en lloc de boles de pintura es disparen fletxes. Fletxes que «ni punxen ni tallen», ja puntualitzen a la web. «Tenen una punta plana de goma espuma». El Luis la pica amb la mà amb un gest impassible de superheroi. «Esmorteeixen molt bé l’impacte».

Valldaura Sports (plaça de Karl Marx). És un dels cinc camps on es juga a Archery Tag. Hi ha gespa futbolera, dues dianes al centre, sis bombolles gegants a manera d’obstacles. Són les bombolles que se solen utilitzar en Bubble Football, un habitual dels rànquings d’«esports més estranys del món». Es juga a futbol ficat en una bombolla gegant de cintura cap amunt. Ho porta la mateixa empresa.  

MORTS QUE RESSUSCITEN

El Luis dona la benvinguda als arquers en pràctiques d’avui. Vuit potencials Guillem Tell. «És una guerra d’arquers per equips -detalla-. Es fan rondes de 10 minuts. Es guanya per punts. Si tires una diana, són dos punts. Si mates algú de l’altre equip, un punt. Si et maten, has d’anar 30 segons a la zona dels morts -assenyala la banqueta-. Si agafes una fletxa a l’aire, dos punts i tots els que estan morts ressusciten». Així vist, més que 'Els jocs de la fam', sembla 'The walking dead'.

Els arcs, preparats abans del combat. ALBERT BERTRAN

«¿I si es mata l’àrbitre sense voler?», preguntes. «Són conseqüències ja personals», diu rient el James, un dels àrbitres. N’hi ha dos: el James i la Cristina van controlant els punts i que no es passegin morts vivents pel camp.

EL+

Treus més adrenalina que Rajoy ballant 'Mi gran noche'.

T’ajustes la màscara negra de protecció, dius instintivament «jo soc el teu pare», agafes l’arc. Comença el combat. Tres minuts de fletxes i ja vas amb la llengua fora, com si haguessis estat caminant de pressa estil Rajoy. A la primera ronda, et disculpes cada vegada que encertes a tocar algú amb una fletxa. A la segona, vas a matar. A la tercera, ja planifiques tàctiques de guerra. «Treu el teu ésser més interior», garanteix el James.

BATALLES D'ARQUERS + 'BUBBLE FOOTBALL'

Notícies relacionades

¿L’objectiu? «Acostar a tothom a l’apassionant esport del tir amb arc», diuen. I és cert: et quedes amb ganes de més. Quan et marxa el cruiximent.  

Costa 20 euros per jugador (una hora, de 8 a 19 arquers): 400 euros per grup (dues hores, més de 20 jugadors). També ofereixen 'packs' amb Bubble Football i altres jocs d’equip a la carta que semblen trets d’'Humor amarillo': carreres de sacs, un tres en ratlla gegant per relleus, voleibol amb una pilota de dos metres. «Treball en equip de veritat», comenta rient el Luis.

Temes:

Ciutat on