On Catalunya

EL MÉS

Un Sant Valentí alternatiu

Et mostrem els llocs més originals per portar-hi la teva cita aquest Sant Valentí

9
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

L’amor és a l’aire. Reserves per a dos en restaurants moníssims. Pètals de rosa al llit de l’hotel. Hi ha poc espai per a la innovació en aquesta data, però a ‘On Barcelona’ treballem perquè capgiris els tòpics de Sant Valentí i en treguis petroli. Tant si vols conquistar aquella persona com si la vols recuperar, Barcelona té el que necessites: només has de sortir a buscar-ho. 

Com l’amor.

BOLES CALENTES 

Dos Billares (Elisabets, 11) 

Snooker (Roger de Llúria, 42) 

El tòpic per lligar per antonomàsia, però no falla mai. Perquè jugar al billar en parella, en complicitat, pot ser una activitat molt estimulant si es practica en l’entorn adequat, amb el combustible adequat. Ah, i no cal que sigui l’home qui porti la iniciativa, ¡que l’heteropatriarcat està a les últimes! A l’Snooker hi trobaràs taules, intimitat, bones maneres i una col·lecció de whiskys impressionant.

A la cocteleria Dos Billares, amagada als baixos de la Casa Camper, es disfruta d’una calma inaudita en ple Raval. Poca gent, jazz suau, llum ambarina, butaques de cuir i dues taules professionals de billar per a esbargiment dels bevedors. Archie Macías s’encarrega de regar les interminables i calentes partides amb els seus còctels d’autor. Això és com els sortejos de la Champions League: les boles, sempre calentes. 


AFRODISIACO TOURS

Gouthier (Mañé i Flaquer, 8)  Bob Oyster BCN 

(París, 190)  Joel’s Oyster Bar 

(plaça Sant Josep, 13, la Boqueria) 

¡Emboscada d’ostres! Si Afrodisiaco Tours t’ha preparat una estratègia intel·ligent i aconsegueixes que tot sembli casualitat, és molt probable que la cita acabi amb pasdoble. Vens la història com una simple passejada a l’hora del vermut; una passejada que casualment comença a Sarrià, on hi ha el Gouthier. ¡Ostres! I tantes ostres. Diuen que de les més fines de la ciutat. Les millors varietats en un entorn informal.

Ostras de Gouthier, de las más finas de la ciudad. AUTOR FOTO

Seguís bajando. Acabáis en la calle París, y oh, casualidad, os encontráis con otro santuario del bivalvo: Bob Oyster BCN. Y seguís bajando. Y acabáis en La Boqueria. Y vais a Joel’s Oyster Bar y dejáis que Jerome os sirva sus ostras con ponzu o con pepino y manzana. Quizás la suerte os sonría y en uno de estos invertebrados encontréis una perla, alguien haga la broma del anillo y de repente estéis en un vuelo a Las Vegas. 


PETONS, TENDRESA, QUIN MUNT D'AMOR...

TvBoy (carrer dels Petons)  

S’ha de jugar amb la psicogeografia, treure partit de les oportunitats que ens ofereix la trama de la ciutat. Si és cert que hi ha zones que exerceixen una influència en el nostre comportament i ens contaminen amb la seva màgia, deixar-se caure pel carrer dels Petons, així, per casualitat, pot derivar en una agradable sessió d’intercanvi lingual i qui sap si alguna cosa més.

Si la teva cita té el sentit del ridícul sota zero i es mostra receptiva a bogeries acaramel·lades, fer-se un petó al carrer dels Petons és una espiral que difícilment es pot superar. Bé, sí, pots fer un gir artístic als teus ardits amorosos i comprar alguna obra de l’italià establert a Barcelona TvBoy, l’artista urbà que ha sembrat Barcelona d’imatges de celebritats antagòniques menjant-se la boca: Messi i Cristiano morrejant-se. Rajoy i Puigdemont passant-se el filet. Només hi falteu vosaltres. ¡Muà! 


UNA HABITACIÓ AMB VISTES

Margot House (paseo de Gràcia, 46)

És complicat sortir de Margot House pitjor del que hi heu entrat. Al contrari, en aquest màgic hotel es poden forjar aliances amoroses duradores o salvar Titanics sentimentals en l’últim segon. La màgia d’aquest espai, un oasi situat en ple passeig de Gràcia, és incomparable. Només té nou habitacions amb tota mena de comoditats, un interiorisme exquisit i preus sense anabolitzants.

%scoreboardHtml%

Arbitro: ,.

Tarjetas:

%

Campo: ()

Les vistes al passeig de Gràcia són meravelloses, tant com la sensació d’estar en un recinte secret, on veus però no et veuen. Per si no n’hi hagués prou, aquest minihotel eco-friendly compta amb un rebedor-sala d’estar-biblioteca que és obscenament acollidor. Comoditat, disseny, relax, discreció i gust a la zona més frenètica de Barcelona: impossible perdre en aquest camp.


AMOR PER NASSOS

Les Topettes (Joaquín Costa, 33) 

Has provat la colònia de feromones de Rafa Mora, però l’únic que has aconseguit és acumular mosques a la jugular. L’amor pot sorgir a primera vista, però l’olfacte també el pot fer néixer. L’olor és important i un perfum, un sabó o un producte de cosmètica de Les Topettes et pot facilitar l’arribada a la meta. Aquesta perfumeria artesanal aposta per marques fora del circuit comercial i ofereix productes de la màxima qualitat, exclusius, ecològics. Porta la teva possible parella o ex en recuperació a aquest santuari i fes-li saber que aquestes olors exclusives i productes d’embalatges fantàstics només poden tocar la seva pell. I si no funciona, sempre et quedarà la meravellosa decoració del local com a últim cartutx: Wes Anderson no ho hauria fet millor.


UN T'ESTIMO I UN TEQUILA

La Llibreria (Dr. Ibáñez, 24) 

Milano (ronda Universitat, 35) 

Antigua Compañía de las Indias (Diagonal, 432)

Cocteleries màgiques. Arquitectura que afavoreixi l’idil·li. Tragos sexis i exòtics. El que passa a les cocteleries es queda a les cocteleries, de manera que sense mitges tintes i a donar-ho tot en espais tan màgics com La Llibreria, amb llum sèpia, llibres de vell, cocteleria clàssica i un boirós saló interior per a xiuxiuejos pujats de to.

Si prefereixes la penombra, a Milano et podràs perdre amb la teva cita en algun punt mort del local, amb jazz en directe i còctels de precisió. Per una altra part, a l’Antigua Compañía de las Indias, inaugurada fa poc, Adriana Chía ha creat un viatge mental a la Cuba dels indians, un espai que és pura sensualitat. Els seus còctels, a més, són poemes líquids que et deixen sense alè. D’aquí al «¿a casa teva o a la meva?» hi ha un trago.

FAN FALTA DOS PER BALLAR UN TANGO 

FAN FALTA DOS PER BALLAR UN TANGO Tango Bar (Marquès de l’Argentera, 27) 

Capgira el tòpic de ballar agafats. ¿Sergio Dalma? Maleït principiant. El tango és ballar agafats i oblida’t de tota la resta. Si vols portar el teu projecte sentimental a un altre nivell físic, Barcelona té tango, molt tango. Busca’l a Tango Bar, tots els dimecres a partir de les 22 hores (als baixos del Dio Bar, davant del parc de la Ciutadella). En aquest club se’l prenen seriosament. Tenen música en directe de qualitat i bons dj, de manera que podràs provar la teva perícia tanguera sense por i acostar-te a la teva cita com mai ho havies fet, o senzillament deixar-te portar per la milonga en algun racó, amb la copa a la mà, dedicant-te potser a una altra mena de vaivens. 

AQUELLS MERAVELLOSOS BANYS

AQUELLS MERAVELLOSOS BANYSAire Barcelona (passeig Picasso, 26). www.beaire.com 

Rituels d’Orient (Loreto, 50)

www.rituelsdorient.com

Un massatge en parella és sempre un recurs a la desesperada que pot funcionar. Si els olis, les locions i la música hindú no fan efecte, val més que assumeixis una nova identitat i canviïs de ciutat. Fes-li creure que aneu a fer-vos un massatge per separat. Quan arribeu, fes veure que acabes de descobrir l’opció en parella, ¡pum! Li deixes anar la proposta boja, li dius que surt més barat encara que sigui mentida, i a veure què passa. A Aire Barcelona, davant del parc de la Ciutadella, hi trobaràs un spa màgic, amagat en un vell magatzem del segle XVIII. A Rituels d’Orient et garanteixen la intimitat i l’exotisme que requereix l’ocasió; en aquest hammam sabràs el que és la passió turca, com Ana Belén. 

PANORAMA PER BESAR 

PANORAMA PER BESAR Marea Alta (torre Colom, plantes 23-24. Drassanes, 6)

www.mareaaltamareabaja.com

Terrassa 360 Barceló Raval (rambla del Raval, 17-21). www.barcelo.com

Superman ensenyant-li a Lois Lane la panoràmica de Metròpolis a 900 metres d’altura. Wonder Woman mostrant-li al seu nòvio la lluna plena flotant al cel. No és el mateix, no tens el poder de volar, però a Marea Alta podràs sopar a base de peix, marisc i còctels al més alt nivell, mai més ben dit: les vistes panoràmiques de 360 graus de la ciutat des de la planta 24 de la torre Colom són d’atac d’asma. També sentiràs el vertigen de l’amor a la terrassa circular de l’hotel Barceló Raval, el mirador cocteleria més al·lucinant de Ciutat Vella, en plena rambla del Raval. Diuen que a les altures, l’amor, com l’alcohol, et puja més al cap: ¡aprofita la bonança de substàncies químiques allà a dalt! 

LA DAMA I EL VAGABUND 2.0

LA DAMA I EL VAGABUND 2.0Meneghina (Tiradors, 2) 

www.meneghina.es

Bacaro (Jerusalem, 6) 

www.bacarobarcelona.com

Xemei (passeig de l’Exposició, 85). www.xemei.es

¿Hi ha cap imatge més romàntica que els cànids de 'La dama i el vagabund' compartint un espagueti i ajuntant els llavis en un òscul? ¿Per què no fer-la realitat en el món dels humans? En aquests italians romàntics us ho donaran tot fet.

Al Born, un secret: el màgic Meneghina. Als venecians Xemei i Bacaro podreu ser una versió trash de la Dama i el Vagabund. Els increïbles espaguetis negres amb sípia dels dos restaurants són ideals per convertir una escena ensucrada en una pel·li de zombis: el petó amb la dentadura ennegrida i els morros esquitxats de tinta difícilment el podreu oblidar. I encara menys, els de la taula del costat. 

EMBRUIX TOTAL

EMBRUIX TOTALPunt Màgic (Gran Via, 515) 

www.puntmagicbarcelona.com

Nostradamus (Rocafort, 159) 

www.tiendanostradamus.com

Karma (Paral·lel, 143). 

www.productoskarma.com

Libernia Mágica (Lepant, 22, Mataró ) 

www.libernia-magica.es

A vegades s’ha de jugar brut. Per molta pedra que piquis no sonarà la flauta, així que deixa els escrúpols a la porta i recorre a la màgia. A Barcelona hi ha llocs on trobaràs pocions, rituals i essències que et convertiran en l’objecte de desig d’aquella persona que et mira amb la mateixa passió que a un sandvitx de col. Punt Màgic és un Mercadona esotèric on trobaràs rituals d’atracció i conjurs d’amor. A Nostradamus hi ha olis per a l’amor (¡un d’ells es diu amansaguapos!). Ah, i si no et treus algú de sobre, ves al Karma i aconsegueix un ritual de separació abans que aquesta persona te’n llanci un d’atracció. Guerra preventiva. I si no vols que la veïna t’enxampi comprant pocions estranyes, pots anar lluny perquè no et vegin. Al nord, però molt al nord de Barcelona. Tant que acabes a Mataró. Allà t’espera Libernia Mágica i el seu catàleg de prodigis esotèrics. No caldrà que et posis una barba postissa per anar-hi. 

EL NOSTRE JARDÍ SECRET

EL NOSTRE JARDÍ SECRETJardí de la Casa d'Ignacio de Puig (Boqueria, 10)

Cafè Antic Teatre (Verdaguer i Callís, 12). www.anticteatre.com

Bruce Springsteen ens advertia a 'Secret garden' que "Ella s’amagava en un jardí secret". La mística d’aquestes dues paraules juntes, jardí secret, és instantània. La il·lusió d’estar en un marge del món, en una bombolla d’endorfines, crea complicitats. Un lloc infal·lible per commoure el teu acompanyant i marcar-te el puntàs: el jardí de la Casa d’Ignacio de Puig (1861).

Notícies relacionades

Per accedir-hi, haureu de travessar la recepció de l’hotel Petit Palace Opera Garden, els humans són la forma de vida més exòtica, i, a més, està en ple cor de Ciutat Vella. 

Molt a prop, al bar de l’Antic Teatre, no tindreu tanta intimitat, però podreu beure i disfrutar d’un jardí interior que segueix sent un dels secrets més ben guardats del Gòtic. Xxxt.