Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte dEl Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

EN FAMÍLIA

Què pots fer per Carnaval amb nens

Comença el regnat de Tòtil Tocatdelala, que plantarà cara a la senyora Quaresma amb rues i festes plenes de colors fins al 14 de febrer

Eva Melús

Què pots fer per Carnaval amb nens

Potser no li passava a tothom, però mentre el rei Carnestoltes cremava cada any al pati de l’escola o una sardina vestida amb paper de seda era enterrada en un descampat, alguns fantasiejàvem amb la idea que el regnat de l’alegria i el món al revés pogués ser etern. El Carnaval torna sempre per fer-nos una mica més feliços i més lliures, i encara que la senyora Quaresma acabi tallant el rotllo un cop més, per fi s’ha obert la veda de les rues multitudinàries, la festa i la botifarra d’ou a cada un dels districtes de Barcelona fins al 14 de febrer. El 2018, a més, el monarca compta amb reforços i coincideix amb les festes de Santa Eulàlia. 


TORNADA AMB ESPECTACLE

Després de l’Arribo del rei Carnestoltes, sa altesa Tòtil Tocatdelala es torna a presentar davant el seu públic a la plaça de Comas de les Corts divendres a les 16.30 hores, acompanyat dels Diables de les Corts. La seva generosa majestat convida a l’espectacle animat 'Ja arriben els Trastos Band', de la Cia. Jaume Ibars, i als tallers de construcció de màscares i maraques amb materials reciclats. 


TALLERS DE MÀSCARES

N’hi ha a cada districte. Al Centre Cívic Vil·la Florida (dissabte, 10, a les 10.30 hores) ofereixen un viatge a la Jamaica de la dècada del 1960 per submergir-se en el carnaval rastafari, amb molt Bob Marley i molt reggae. En canvi, el viatge del Born Centre de Cultura és a la Barcelona del 1700 (diumenge, 11, a les 12.00, gratuït) i la proposta és aprendre a crear puntes, barrets o punys com els feien els catalans del segle XVIII, així com a ballar les seves danses al so de la Companyia Xuriach, especialitzada en música antiga. 


Animació al carrer al Carnaval de l'any passat. ICUB


RUES CARNAVALESQUES

Màscara i disfressa preparades, és el moment de passar a l’acció. El Petit Carnavalassu de Ciutat Vella surt de la plaça de Sant Just dissabte, a les 16.30 hores, i recorre els carrers del Gòtic fins a la plaça de la Mercè, on ho rematarà amb l’espectacle d’animació de Noè Rivas i el concert de la Punk Party Band. La festa continuarà amb el Carnavalassu adult (a les 18.00 hores), des de l’avinguda de Francesc Cambó. 


FESTES INFANTILS

També dissabte, a les 10.45 hores, el parc de l’Espanya Industrial acollirà un carnaval infantil. Dinar i tallers, tabalada amb el Grup Descentrats, rua infantil al migdia i l’espectacle d’animació de La Tresca i La Verdesca. El barri del Coll de Gràcia acull un carnaval familiar amb una rua matinal de conte (a les 10.30 hores des de la plaça de Laguna Lanao) i el concert de The Penguins, Reggae per a xics (a les 12.00 hores, al parc de la Creueta), per reprendre després les coses on les havien deixat, a les 19.15 hores, amb el seu 'Carnafoc', barreja de Carnaval i correfoc. A les 20.40 hores, la Malèfica del Coll ofereix un espectacle pirotècnic a la plaça de Salvador Allende


COMIAT AMB FOC

A les Corts també clausuraran amb foc el regnat del Carnestoltes. El dia 14, a les 20.00 hores, Dimecres de Cendra, l’enterrament de la sardina i una sardinada popular a la plaça de Comas precediran l’espectacle pirotècnic dels Diables de les Corts que donarà inici a la Quaresma.