On Catalunya

EN FAMÍLIA

Què pots fer per Carnaval amb nens

Comença el regnat de Tòtil Tocatdelala, que plantarà cara a la senyora Quaresma amb rues i festes plenes de colors fins al 14 de febrer

zentauroepp41919472 onbarcelona carnaval foto icub180207140316

zentauroepp41919472 onbarcelona carnaval foto icub180207140316

2
Es llegeix en minuts
Eva Melús

Potser no li passava a tothom, però mentre el rei Carnestoltes cremava cada any al pati de l’escola o una sardina vestida amb paper de seda era enterrada en un descampat, alguns fantasiejàvem amb la idea que el regnat de l’alegria i el món al revés pogués ser etern. El Carnaval torna sempre per fer-nos una mica més feliços i més lliures, i encara que la senyora Quaresma acabi tallant el rotllo un cop més, per fi s’ha obert la veda de les rues multitudinàries, la festa i la botifarra d’ou a cada un dels districtes de Barcelona fins al 14 de febrer. El 2018, a més, el monarca compta amb reforços i coincideix amb les festes de Santa Eulàlia. 


TORNADA AMB ESPECTACLE

Després de l’Arribo del rei Carnestoltes, sa altesa Tòtil Tocatdelala es torna a presentar davant el seu públic a la plaça de Comas de les Corts divendres a les 16.30 hores, acompanyat dels Diables de les Corts. La seva generosa majestat convida a l’espectacle animat 'Ja arriben els Trastos Band', de la Cia. Jaume Ibars, i als tallers de construcció de màscares i maraques amb materials reciclats. 


TALLERS DE MÀSCARES

N’hi ha a cada districte. Al Centre Cívic Vil·la Florida (dissabte, 10, a les 10.30 hores) ofereixen un viatge a la Jamaica de la dècada del 1960 per submergir-se en el carnaval rastafari, amb molt Bob Marley i molt reggae. En canvi, el viatge del Born Centre de Cultura és a la Barcelona del 1700 (diumenge, 11, a les 12.00, gratuït) i la proposta és aprendre a crear puntes, barrets o punys com els feien els catalans del segle XVIII, així com a ballar les seves danses al so de la Companyia Xuriach, especialitzada en música antiga. 


Animació al carrer al Carnaval de l'any passat. ICUB

RUES CARNAVALESQUES

Màscara i disfressa preparades, és el moment de passar a l’acció. El Petit Carnavalassu de Ciutat Vella surt de la plaça de Sant Just dissabte, a les 16.30 hores, i recorre els carrers del Gòtic fins a la plaça de la Mercè, on ho rematarà amb l’espectacle d’animació de Noè Rivas i el concert de la Punk Party Band. La festa continuarà amb el Carnavalassu adult (a les 18.00 hores), des de l’avinguda de Francesc Cambó. 


FESTES INFANTILS

Notícies relacionades

També dissabte, a les 10.45 hores, el parc de l’Espanya Industrial acollirà un carnaval infantil. Dinar i tallers, tabalada amb el Grup Descentrats, rua infantil al migdia i l’espectacle d’animació de La Tresca i La Verdesca. El barri del Coll de Gràcia acull un carnaval familiar amb una rua matinal de conte (a les 10.30 hores des de la plaça de Laguna Lanao) i el concert de The Penguins, Reggae per a xics (a les 12.00 hores, al parc de la Creueta), per reprendre després les coses on les havien deixat, a les 19.15 hores, amb el seu 'Carnafoc', barreja de Carnaval i correfoc. A les 20.40 hores, la Malèfica del Coll ofereix un espectacle pirotècnic a la plaça de Salvador Allende


COMIAT AMB FOC

A les Corts també clausuraran amb foc el regnat del Carnestoltes. El dia 14, a les 20.00 hores, Dimecres de Cendra, l’enterrament de la sardina i una sardinada popular a la plaça de Comas precediran l’espectacle pirotècnic dels Diables de les Corts que donarà inici a la Quaresma.