On Catalunya

EN FAMÍLIA

Tallers de robòtica: el futur era aquí

Cibernètica, programació, videoclips... tens on triar per acostar els teus fills a la tecnologia

2
Es llegeix en minuts
Eva Melús

Que aixequi la mà qui s’havia imaginat alguna vegada un 2018 amb cotxes volant, enginys teletransportadors i vestits espacials per anar a treballar. Arribats a aquest moment que llavors ens semblava tan llunyà, veiem que les coses no han anat exactament com esperàvem, però el futur és aquí. I qui no ho cregui que faci una volta per les propostes d’aquesta setmana.

TALLER DE VIDEOCLIPS I VIDEOJOCS AL CARMEL

El Centre Cívic del Carmel (Santuari, 27) comença dilluns, 8 de gener, un taller de videojocs amb el llenguatge de programació scratch, per a edats entre 8 i 12 anys. La cita serà tots els dilluns de 17.30 a 18.30 hores fins al 12 de març. Del 9 a 13 de març, tots els dimarts de 18.45 a 19.45 hores l’espai proposa un taller inèdit anomenat 'Videoclips Dance', per a nens de 6 a 10 anys, en què es podran aprendre i practicar les coreografies més populars de You­tube. Cada taller, de 10 hores, costa 26,62 €. 

PROGRAMACIÓ I MÉS A LA BIBLIOTECA IGNASI IGLÉSIAS-CAN FABRA

Aquesta biblioteca (Segre, 24-32) és una mina per a nens i joves hipertecnològics. Dijous, 11, a les 17.30 hores, dins dels seus tallers de descobriment, se’n posa en marxa un de programació pensat per a edats de 10 a 12 anys a càrrec de Daniel Jiménez. Alerta a tot el que ve després. El dilluns 15, per exemple, comencen els tallers d’iniciació a la impressió 3D i Arduino, que compten amb la col·laboració de la Universitat Pompeu Fabra. Per participar-hi s’han de tenir més de 10 anys i portar un ordinador portàtil.

APRENDRE A PROGRAMAR AMB LIGHBOT

El Mobile World Centre (Fontanella, 2) té en marxa una àmplia agenda d’activitats per difondre la tecnologia, també entre els més petits. El divendres 12, per exemple, proposen un curs de Lighbot, un joc de puzles molt divertit amb què els nens aprendran sense adonar-se’n alguns conceptes bàsics de programació. El taller es farà de 18.30 a 20.00 hores i està pensat per a edats entre 6 i 12 anys. És gratuït, tot i que és necessari registrar-se prèviament a la web mobileworldcentre.com. 

ROBÒTICA I MÓN 'MAKER' AL FAB

Notícies relacionades

El Fab-Casa del Mig (Muntadas, 1-5), al parc de l’Espanya Industrial, és un equipament municipal que ofereix tallers i cursos per a tots els públics relacionats amb el món maker, la robòtica i el multimèdia. El divendres 12 ofereixen una xerrada informativa per a tots aquells que vulguin participar en la RoboCup Junior, el concurs de robòtica per a nens i joves que se celebrarà a Barcelona el 14 d’abril. Ja és possible inscriure’s als tallers per a nens i adolescents que comencen a partir del 16 de gener: robòtica de 6 a 10 anys, electrònica i fabricació digital en 3D de 13 a 15 anys i iniciació a l’electrònica amb robots mindstorms, de 13 a 15 anys. 

UNA BÍBLIA, JOGUINES I UNA WEB

Si el teu fill o filla són fans dels robots, és probable que ja els hagin demanat als Reis Mags Construcción de robots para aficionados (Editorial Estribord), de Gondon McComb, una de les bíblies del sector. Com a iniciació, podeu provar de muntar a casa el robot Mío, de Clementoni, o el Doc, de la mateixa marca, per aprendre a programar a partir dels 4 anys. La web www.robotsparaninos.com disposa d’un munt d’informació per a pares i fills.