On Catalunya

ciutat on 

Fes la migdiada a la cafeteria

Aquí no fa ulleres ni Benicio del Toro. Hi ha sis cubicles amb matalàs. Nappuccino és «el primer cafè migdiada del món», proclama la seva web

zentauroepp41147220 nappuccino171206134402

zentauroepp41147220 nappuccino171206134402 / CARLOS MONTAÑÉS

3
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

Aquí ni Benicio del Toro conserva la seva mirada ullerosa. És una cafeteria on pots fer la migdiada sense fer contorsionisme sobre el cafè. Hi ha sis cubicles -com un hotel càpsula japonès-, amb matalàs, dos coixins, cortineta per porta. «Racons de descans», els anomenen. Fins i tot li vindrien ganes de fer una becaina a Pocholo. Quan et fiques a dins, els propietaris pregunten als clients de les taules si poden abaixar la veu. «La gent ho entén -asseguren-. És com a la biblioteca». 

Nappuccino (Muntaner, 22). És «el primer cafè migdiada del món», proclama la seva web. La gent es preocupa de l’esport, de la dieta, però no del descans, es justifiquen. Pagues per temps. 1 hora: 5 euros. El preu inclou «racó de descans» i el que et vingui de gust de la barra 'self-service': croissants, gofres, fruita, torrades, sucs, ossets de gominola. Pots demanar cafè i te fins que t’entrin impulsos de ballar la conga. 

Hi entres i els amos et reben amb un somriure d’amfitrió. Celina és polonesa, 25 anys, n’aparenta 16. Sylvain, 31, és francès. Es van mudar a Barcelona fa un any i mig. Ella és programadora; ell, enginyer informàtic. Si se’t penja Windows, s’arreglaria per pura intimidació. Al costat de la caixa hi ha Mormeck. Es diu com un boxejador francès, encara que a simple vista no se li veu cap semblança raonable. Fins que li col·loques un mirall davant i es posa en posició d’atac. És un peix beta: el lluitador de Siam, l’anomenen. «Controla la caixa», diuen Celina i Sylvain ­rient. La idea inicial era que hi hagués  un aquari a cada cubicle.

Nappuccino

Muntaner, 22Horari: de 9 a 20 hPreus: 1 hora: 5 €. 2 h: 10 €. 3 h: 14 €. 4 h: 18 €. Més de 4 h: 20 €

Hi venen pares fent ulleres, turistes amb maleta, estudiants que han anat a dormir tard, gent d’oficina a qui la feina no li fa perdre el son. «T’hi pots emportar el dinar i escalfar-te’l al microones», conviden. Cada cubicle té el seu llum led i el seu endoll. L’interior és més semblant a un 'chill out' que a una habitació. «No és un hotel», insisteix Celina. Encara que hi ha clients que fan migdiades de tres hores. Si tens tanta son acumulada com la Bella Dorment, hi ha 'packs' d’un dia: 20 euros. Admeten dues persones per cubicle. De moment no han sentit sorolls estranys. No hi ha mantes, així que no hi ha possibilitat de fer 'edredoning'.

FESTES DE PIJAMES

Molts clients ja els pregunten per abonaments, fins i tot si organitzen aniversaris per a nens. ¿Festes de pijames a la cafeteria? «Als nens els agrada molt», asseguren Celina i Sylvain.

EL+

¿La feina no et fa perdre el son? Aquest és el teu paradís encoixinat. Et pots emportar el dinar i escalfar-te’l al 'micro'.

Notícies relacionades

¿Què saben dos guiris de migdiades? Doncs tenen tota una teoria química. Ells defensen el «cafè migdiada»: pren un cafè i ves-te’n a dormir. «Té lògica», assegura Celina. L’adenosina -explica a la manera Punset- és la molècula química que causa somnolència; disminueix quan fas una migdiada. I el cos triga 20, 30 minuts a absorbir la cafeïna. Conclusió: si et prens un cafè i una migdiada, en teoria et despertes com nou.

Encara hi ha a qui li costa entendre el concepte. Els han arribat a demanar «un cafè migdiada per emportar-se». Sylvain li va donar el cafè. «La migdiada, no», es va excusar. O, com li hauria dit Matías Prats: «Ni somiar-ho». 

Temes:

Ciutat on