On Catalunya

un 1 de desembre amb consciència

Dia Mundial de la sida: BCN es vesteix de vermell

Barcelona acull avui el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida amb actes per a la seva prevenció i l'erradicació de l'estigma dels afectats per la malaltia

condoneate

condoneate

1
Es llegeix en minuts
Abel Cobos

Amb el lema 'VIH-SIDA' una qüestió de drets, pacte social ja!, Barcelona acollirà avui el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida amb actes per a la seva prevenció i l’erradicació de l’estigma dels infectats. Tot i que els últims anys la cons­cienciació sobre el virus ha augmentat, la celebració d’aquesta jornada segueix sent igual de necessària: segons l’informe sobre vigilància epidemiològica del VIH i la sida a Espanya, la taxa de nous diagnòstics de VIH a tot l’Estat encara és superior a la mitjana dels països d’Europa occidental.

Els actes començaran a la plaça de Sant Jaume, que s’omplirà de 9.00 a 15.00 hores de parades informatives, i a les 13.00 es farà un llaç vermell humà (símbol de la lluita contra la sida). A partir de les 17.30, l’acció es traslladarà als Jardinets de Gràcia, on s’organitzarà una xocolatada popular a les 18.30 hores, un espectacle de castellers a les 19.00 i concerts fins a les 21.30.  

RETROSPECTIVA DE CARTELLS DE CAMPANYES

Un dels cartells que es poden veure al Centre Cívic Tomasa Cuevas.

Notícies relacionades

A les Corts, el Centre Cívic Tomasa Cuevas exposarà una retrospectiva de la lluita contra la sida de les últimes dècades. A través dels cartells que van il·lustrar les campanyes de prevenció i conscienciació, el centre vol posar èmfasi, no solament en l’ús de preservatius, sinó també en la realització de proves de serologia perquè tothom sigui ­conscient del seu estat: imprescindible per arribar a l’objectiu de zero nous diagnòstics anuals.

L’exposició estarà disponible fins al 22 de desembre.