On Catalunya

DEL 10 AL 19 DE NOVEMBRE

Coses boges per fer amb científics

Aquest són els actes més sorprenents de la Setmana de la Ciència del 2017

ciencia

ciencia

1
Es llegeix en minuts
Michele Catanzaro
Michele Catanzaro

Periodista

ver +

La Setmana de la Ciència, del 10 al 19 de novembre, oferirà tantes xerrades, debats i demostracions científiques que no sabràs què triar. Aquí tens algunes de les coses més sorprenents que podràs fer amb físics i biòlegs.


Passejar per un bosc primitiu

9 de novembre, 18.30 hores

'El bosc ancestral' és el nom del mural d’Anna Rierola que s’inaugurarà a l’Institut de Ciències del Mar amb motiu de la Setmana de la Ciència. L’obra combina imatges de microorganismes marins amb les de polímers sintètics i nanomaterials.


Menjar com a la prehistòria

11 de novembre, 18.00 hores

Xicoira, roselles, faves, blat, ordi... En aquest taller al Museu d’Arqueologia de Catalunya es podran combinar els vegetals més consumits pels homes prehistòrics, segons el registre arqueològic, per degustar saborosos plats neolítics.


Explorar la central del Besòs

14 de novembre, 9.30 y 11.30 hores

La central tèrmica del Besòs compleix un segle aquest any, però no demostra la seva edat: avui funciona com una moderna central de cicle combinat. Els grups interessats podran reservar una visita guiada entre les turbines, condensadors, calderes i sales de control d’aquest gegant energètic.


Descompondre una pel·lícula d’animació

15 de novembre, 18.00 hores

L’animador 3D Luis Danti ha treballat en dibuixos animats a les principals televisions espanyoles abans de dedicar-se a l’animació en alguns dels millors estudis de videojocs i cine del món. En una xerrada en anglès descriurà la feina d’un animador professional i donarà consells per iniciar-se.


Prendre tapes amb un cervellet

15 de novembre, 19.30 hores

Joves investigadors biomèdics faran xerrades en català, castellà i anglès als bars Mau Mau, Glups!, Bacanal Café i La Iguana. Després, podràs compartir una copa i una tapa amb ells per interrogar-los sobre el que mai t’havies atrevit a preguntar sobre ciència.


Jugar con dinosaures robot

18 de novembre, 12.00 hores

Nens d’entre 8 i 11 anys (cada un acompanyat per un pare una mica hacker) podran programar un dels set tipus de dinosaures robot model Robotis Play 300 DINOs en un taller a l’Abacus del carrer de Còrsega.


Desxifrar la química del vi

Notícies relacionades

21 de novembre, 8.15 hores

Gràcies a la facultat de Química de la Universitat de Barcelona i el celler Carles Andreu (Conca de Barberà) els participants en aquesta jornada cientificofestiva aprendran alguna cosa més sobre el miler de compostos químics que combinats harmoniosament donen lloc a la beguda dels déus.