On Catalunya

EN FAMÍLIA

S'obre la porta dels clàssics

L'Auditori arrenca la seva programació familiar aquest cap de setmana i el Palau de la Música el seguirà el pròxim

2
Es llegeix en minuts
Eva Melús

Amb les tres primeres sessions dels exitosos tallers musicals per a nadons (a les 10.30, a les 11.45 i a les 16.30 hores), el diumenge 15 s’obre la nova temporada de la programació fami­liar de l’Auditori. El Palau de la Música, per la seva banda, arrenca el diumenge 21 amb un espectacle arxipremiat que s’estrena per primera vegada a Catalunya: el 'Tocatico-Tocatà', de Carlos Santos, destinat a nens de 0 a 5 anys. 

Per Violeta Amargant, responsable del Servei Educatiu de l’Auditori, la programació infantil és una oportunitat de trobar-se amb un públic sense prejudicis, que connecta sense problemes amb tota mena d’estils musicals. «Adaptem la durada, des dels 30 minuts dels concerts per a nadons fins als 45 dels espectacles per a nens més grans, però les propostes són tan diverses com les de l’Auditori per a públic adult i amb uns espectadors a qui no els espanta entrar en la música contemporània, l’electrònica o la simfònica», explica.

Per a les pròximes setmanes, s’han programat diverses propostes per a embarassades a partir del quart mes de gestació, quan el nadó ja és capaç de sentir dins del ventre de la seva mare, i també els tallers per a nadons i concerts pròpiament dits pensats per enamorar criatures que encara no tenen un any.

INAUGURACIÓ OFICIAL

Però com que totes les propostes són espectacles de petit format, la inauguració pròpiament dita de la programació infantil haurà d’esperar a l’11 de novembre: el muntatge que tindrà l’honor de protagonitzar-la serà el 'Band-re-vent-tant', amb coreografia de Sol Picó. Instruments pels aires, músics trapezistes… No per conegut resulta menys espectacular.

'Els nous colors del Metall', un altre dels espectacles que repiteixen aquest any. BERTA I LA CÀMERA

Entre les estrenes destaca 'Zoom-Dies de Músic', una nova col·laboració de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, que repeteix després de l’experiència de 'Somnis de músic' de la temporada passada. Joveníssims i virtuosos intèrprets d’entre 14 i 16 anys fa un any i mig que treballen en les coreo­grafies de Cesc Gelabert. Sens dubte, sorprendran. 

Una altra novetat important són els 'Sonets de joguina' (maig), que transformaran la sala en un peculiar aeroport des d’on espectadors de més d’1 any sortiran per fer un viatge musical imaginari amb una banda sonora força eclèctica.

¡A L’ESCENARI!

Una proposta que va un pas més enllà és el 'Vine a cantar', on les famílies assagen un repertori amb els músics per acabar compartint amb ells l’escenari. Al 'Vine a cantar Bob Marley amb els Buffalo Soldiers' (previst per al desembre), que ja es va oferir la temporada passada, se suma una invitació per atrevir-se amb la rumba de la mà dels Sarandongos (serà al maig).

A més de l’esmentat 'Tocatico-Tocatà', el Palau de la Música porta aquesta temporada un altre nou concert espectacle pensat per a melòmans que encara gategen: Clàssica de tots els temps (a l’abril). Com el muntatge inau­gural, aquest ha sigut premiat en diversos certàmens de caràcter internacional.

Se suma a la producció pròpia 'Colors i més colors', un homenatge a l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner. És gairebé obligat combinar-lo amb una de les visites guiades pensades per a famílies amb nens de 5 a 10 anys que permeten conèixer els racons del Palau, declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco.  

Notícies relacionades

I altres espectacles als quals s’ha de fer un lloc a l’agenda: 'Kantikipugui al Palau, Flamenkat', la producció 'Big Bang Beethoven', 'Trencadís de cançons' i 'En Jan Titella'. 

Trobareu la programació completa a www.auditori.cat i www.palaumusica.cat.