On Catalunya

EL MUSEU IMAGINARI

Puja al Carmel a menjar les millors braves de Barcelona

Marc Isern, responsable del gabinet de premsa Vibra Comunicació, no és l'únic que hi va en pelegrinatge a Las Delicicias del Carmelo

nmartorell40342392 barcelona  barcelon s  29 09 2017 on barcelona  museo imagin171011162540

nmartorell40342392 barcelona barcelon s 29 09 2017 on barcelona museo imagin171011162540 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Núria Martorell
Núria Martorell

Periodista

ver +

El canvia que ha patit Barcelona els últims 30 anys pot no ser deliciós. Marc Isern ho resumeix de forma brava prenent la seva tapa preferida a Las Delicias del Carmelo. «Vaig tenir la sort de créixer entre l’immens parc Güell, la plaça del Sol, el Carmel i les anomenades cases verdes, de protecció oficial, cosa que m’ha permès observar els contrastos entre els turistes, els veïns de la part nord de Gràcia i els immigrants andalusos. Tota la vida he pres el vermut a Las Delicias del Carmelo, ja sigui amb els meus pares i el meu germà o amb amics ressacosos després de nits de festa», explica el responsable del gabinet de premsa Vibra Comunicació (hi recorren grups com Txarango i Sopa de Cabra) i copresentador amb Rubén Sánchez (La Pegatina) del programa Casa Babylon d’iCat. «Mmm, aquests formatges banyats amb oli, aquest botifarró i, sobretot, ¡unes braves ­suïsses amb la meitat de la salsa d’allioli i l’altra de romesco! De petit veia passar gent a cavall o per anar a missa, a la parròquia Mare de Déu del Mont Carmel...».

En Marc va anar fent anys, i la simple paraula «delícies», abans per SMS i ara per ­whatsap, exerceix de ressort entre els seus amics, que, ipso facto, es planten al temple de les braves. Però ja no és el mateix. Pocs van a missa, ningú a cavall. «També han desaparegut un camp de futbol i una xurerria que hi havia», assenyala. «I El Delicias està ple de gom a gom de turistes lectors del Lonely planet (els mateixos que abarroten l’abans inhòspit búnquer del Carmel), disposats a fer llargues cues per assaborir l’expe­riència. Tot i així –afegeix–, encara guarda aquella aura de la Barcelona autèntica i multicultural. La dels cambrers trempats, ­vestits amb camisa i pantalons negres, que criden i suen per ­aconseguir la màxima eficiència per al seu estimat client. Tot ha canviat, sí. Tot, menys les delicioses patates ­braves ­suïsses, que ­resisteixen ­impertorbables.