On Catalunya

ciutat on

El Tinder dels futbolistes

El mecanisme és el mateix: ànimes solitàries que es busquen via 'app' i esperen acabar suant juntes. CeleBreak et troba companys de patxangues

3
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

És com Tinder: la gent es busca via 'app' i, si tot va bé, acaben suant junts. L'objectiu és el mateix: treure partit perquè et deixin fer algun gol. Aquí és literal. CeleBreak és una comunitat de futbolistes amateurs que busquen una cosa més difícil de trobar que l'amor de la seva vida: companys de patxangues.

És divendres, quatre de la tarda. Camp de futbol Agapito Fernández (el municipal del Poblenou). Hi ha un altaveu escopint música dance, 12 tipus darrere d'una pilota i una rossa fent fotos. "11 - Matador", descriu una samarreta. "10 - Playmaker", porten la majoria. (Playmaker: el que organitza el joc). "En el futbol amateur, tots volen ser Iniesta", dirà després el Daniel, l'ideòleg d'aquestes quedades futboleres. En total, avui tenen 100 persones jugant en cinc camps. Cada mes hi ha entre 2.000 i 3.000 registres. "Hi ha nois que s'apunten a dos partits per dia".

El marcador està ajustat: 9-9. "L'últim gol guanya. Last goal wins". Aquí es parla sempre en spanglish. Hi ha futbolistes de vuit nacionalitats.

"Això és un somni", diu l'Eswar. Ha vingut cinc ­dies de l'Índia només per veure el Barça-Espanyol. "A l'Índia la gent no juga a futbol", justifica el seu turisme golejador. El que més corre -l'assenyalen tots- és el Jan, d'Eslovènia. "Perquè ahir no va sortir", riuen. Fa quatre dies que és a Barcelona. Tampoc fa ni una setmana que hi és el Luis, que és de Suïssa i ha vingut per a un any. Aquí es quedaria curt el principi d'un acudit estàndard: hi ha tres catalans, un alemany, un americà, dos veneçolans i dos ­argentins.

Futbol i cerveses

"Nois, ¿en voleu?". Després del partit, el Daniel treu packs de cerveses. "Aigua amb gust", fa broma. Comença el "tercer temps". Que es noti que és Cele­Break: "Futbol i cerveses", resumeix la seva 'app'. "La lliga dels que els agrada la nit", diu rient el Daniel. Combinen futbol i festa, com les estrelles de futbol de veritat. "Com Neymar". Inclouen polsereta amb la qual entrar gratis en diverses discoteques.

Daniel Foth, ideòleg de CeleBreak. JOAN PUIG

Daniel Foth, 28 anys, és mig alemany, mig filipí. Ha arribat a organitzar dues copes mundials d'empleats de línies aèries. Va muntar aquestes lliguetes de desconeguts fa dos anys i mig, quan es va instal·lar a Barcelona.

Funciona via 'app'. Et registres, t'apuntes al partit en què quedin places i jugues. Hi ha quatre o cinc partits al dia: les ­'daily pick-up sessions', les anomenen a l'estil americà. Són les patxangues de tota la vida. Un partit, sis euros. També se celebren lligues, un partit per setmana. I minitornejos d'un dia, que solen ser temàtics. Una vegada van organitzar un Mundial barceloní: van sortir 16 seleccions amateurs, incloent-hi una d'¡Islàndia! Al juny o al juliol, a més, celebren un festival futboler de quatre ­dies en un dels camps d'entrenament del Barça, al costat del Camp Nou.

EL+

No cal posar-se d'acord amb 11 amics per fer un partit. És fàcil, flexible i sense compromís.

Notícies relacionades

"El 60% són locals -diu el Daniel-. Hi ha molts estudiants, gent de pas i un 5% de turistes". Dones incloses. "Hi ha un grup mixt, cada diumenge. I una comunitat de 1.200 noies que juguen ­dues vegades per setmana".

"És com poder jugar en molts equips alhora", comenta el Mario, un dels catalans que ha patxanguejat avui. "És fàcil jugar", afegeix l'Ignacio, un argentí. "No necessites posar-te d'acord amb 11 amics", apunta Camilo, l'altre argentí. "És una manera -assenyala el Daniel- de fer esport quan vulguis sense comprometre't". Com el Tinder, però amb una bona excusa per tirar pilotes fora.

Temes:

Ciutat on Tinder