On Catalunya

EN FAMÍLIA

Activitats per a nens per Sant Jordi

Les 40 biblioteques de Barcelona brinden una oferta d'activitats infantils espectacular i gratuïta que no et pots perdre

Cada vegada més biblioteques comptenamb espais dedicatsa nens de diferents edats.

Cada vegada més biblioteques comptenamb espais dedicatsa nens de diferents edats. / JORDI CASAÑAS

3
Es llegeix en minuts
Eva Melús

DIVENDRES, 21 D'ABRIL

Sincronitzem els rellotges. Divendres, dia 21, a partir de les 18.00 hores, la Biblioteca Les Corts-Miquel Llongueres sortirà a l'avinguda Sant Ramon Nonat perquè Susagna Navó mostri com es fan els llibres en un taller a l'aire lliure per a nens més grans de 4 anys. A la mateixa hora, a la Biblioteca Clarà de Sarrià-Sant Gervasi, la narradora Noemí Caballer escenificarà el conte de la rateta Nila, que un dia va aprendre totes les possibilitats de la seva versàtil col·lecció de paraules. A les 18.30, es podrà escoltar el clàssic conte en anglès 'Once upon a time…' (a partir de 4 anys) a la Biblioteca Xavier Benguerel de Sant Martí. Mentrestant, la Biblioteca Sant Martí de Provençals oferirà tallers, jocs, taules familiars d'intercanvi de llibres i un espectacle (des de les 17.00 hores).

DISSABTE, 22 D'ABRIL

Seguim. Dissabte, dia 22, a les 12.00 hores, la Companyia Elèctrica Dharma i Lluís Fortuny fusionaran ­poesia, arts de 'dj' i melodies en directe dins del programa 'Música al Parc', que aquesta setmana toca a la Biblioteca Collserola-Josep Miracle. En el mateix moment, la Biblioteca Joan Miró oferirà un taller d'argila Jumping Clay (de colors), i a la Ignasi Iglésias-Can Fabra, Dani Gómez i Carlo E. Gallucci explicaran el conte d'en Pol i en Quim.

DIUMENGE, 23 D'ABRIL

Aquest any el Dia del Llibre cau en diumenge i la Biblioteca Les Corts-Miquel Llongueres s'instal·larà entre Gran Via Carles III i Pau Romeva per oferir la seva 6a Fira de Sant Jordi 'Amb molt d'amor', amb més de 40 activitats i actuacions, des de les 10.00 fins a les 20.00 hores. A les 12.00, Montse Panero i Isa Sanmartín convertiran en narració 'Tots els petons del món''.

JORDI CASAÑAS

I així fins a no parar, perquè, tant si és Sant Jordi com si neva o trona, les 40 biblioteques de Barcelona despleguen la seva Lletra Petita, una programació trimestral d'activitats infantils de qualitat i gratuïtes per encomanar el gust per la lectura als més petits de les més variades maneres.

Els Tallers de Descobriment, dirigits a diferents franges d'edat, permeten endinsar-se en els coneixements que hi ha darrere de llibres en concret. Sessions per aprendre com escrivien els vikings, com crear un canal a ­Youtube o construir robots amb Univers Quark són algunes de les propostes previstes fins al juny.

Dins dels Llibres a Escena, els relats sobre paper cobren forma en obres curtes de petit format, mentre que el Sac de Rondalles explota el poder de les històries a través de la veu.

Las maniobras de seducción del programa Letra Pequeña empiezan desde el minuto cero. El Rincón de los Padres incluye sesiones de asesoramiento sobre libros y charlas sobre crianza dirigidas al público adulto, pero también está Primeros Pasos: actividades muy sensoriales pensadas para introducir a los bebés y niños de hasta 3 años en el mundo de los libros. En la misma línea, los Aperitivos Musicales son audiciones didácticas pensadas para acabar convirtiendo en melómanos a los prelectores.

Notícies relacionades

Les maniobres de seducció del Lletra Petita comencen des del minut zero. El Racó dels Pares inclou sessions d'assessorament sobre llibres i xerrades sobre criança dirigides al públic adult, però també hi ha Primers Passos: activitats molt senso­rials pensades per introduir els nadons i els nens de fins a 3 anys en el món dels llibres. En la mateixa línia, els Aperitius Musicals són audicions didàctiques pensades per acabar convertint en melòmans els prelectors.

Els nens que ja estiguin convençuts, es poden apuntar a un dels clubs de lectura infantil i juvenil: igual que en la versió adulta, els participants agafen prestat el mateix llibre a la biblioteca i es reuneixen per comentar la lectura amb el suport d'un dinamitzador.