On Catalunya

EN FAMÍLIA

¿T'atreveixes a moure't al ritme de la llum?

El cicle 'Pedrera Art Lab' fon música i arts com el vídeo i la fotografia en concerts irrepetibles

zentauroepp37682670 onbarcelona artlab en la pedrera foto eugenia ortiz170323171400

zentauroepp37682670 onbarcelona artlab en la pedrera foto eugenia ortiz170323171400

1
Es llegeix en minuts
Eva Melús

La segona edició de la 'Pedrera Art Lab' ofereix durant tot el mes de març una sèrie de concerts molt especials sorgits de la trobada entre músics de l’escena independent i creadors de diferents disciplines artístiques, principalment la fotografia. De cara a aquest diumenge, els organitzadors van llançar el repte d’idear una proposta dirigida al públic familiar al compositor Ivan Lorenzana i a les artistes visuals CliCme. Ells van respondre amb 'Llum, llum!', un espectacle participatiu que demostra que davant d’una càmera es pot fer bastant més que dir «patata», i que si es fa amb música, encara dona més joc. Literalment. 

El parc de jocs fotogràfics concert en directe que és 'Llum, llum!' es reparteix en dos espais. La Sala Gaudí, a plena llum, ofereix tres menes d’activitats de manipulació amb retroprojectors, filtres de colors i ombres xineses. L’Auditori, en penombra, intenta repro­duir les sensacions dels fotògrafs pioners amb imatges inverses, entre altres curiositats. 

Precisament, un dels grans al·licients per visitar el costat fosc és l’atractiva proposta de 'light­­painting'. Per pintar la llum, com es coneix en l’argot, els fotògrafs acostumen a abaixar la velocitat d’obturació de la càmera i transformen el recorregut de diferents punts de llum en traços, cosa que crea un efecte òptic singular.

BALL DE LLUMS

Notícies relacionades

Aquesta vegada, els participants seran convidats a recórrer la sala dibuixant figures en l’aire amb l’halo de llanternes, davant de pantalles que també projectaran formes i colors. Les imatges del ball de llums prometen ser espectaculars i qui ho prefereixi es podrà col·locar darrere de la seva càmera per capturar-les. 

Absteniu-vos-en nens o adults tímids o sense esmorzar. La idea no és mirar, sinó tocar i perseguir la imatge. Llum, llum! està concebut com un laboratori de sensacions i de moments màgics en moviment constant, d’aquests que ve de gust fotografiar.