On Catalunya

ciutat on

¿Es pot lligar sense Tinder?

Una xarxa de 'singles' analògics desafia les 'apps' per lligar amb multitudinàries cites per buscar parella

Trobada de ’singles’ a la terrassa de l’hotel Silken de Barcelona.

Trobada de ’singles’ a la terrassa de l’hotel Silken de Barcelona. / ALVARO MONGE

2
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

Lligar s'assembla cada vegada més al Pokemon Go: per caçar alguna cosa s'han de tenir uns bons polzes. Un moviment de dit a Tinder en pijama equival a una caiguda d'ulls amb rímel en una discoteca. Ja hi ha tantes 'apps' per buscar parella que es podria fer la volta al món amb els holes que es llancen diàriament als xats. Fins i tot es lliga amb 'apps' que no són per lligar: Wallapop, Air­Bnb, Blablacar, tot el que tingui un espai on teclejar "¿què fas per aquí?". Hi ha una versió 'on line' de lligar a la feina (BeLinked) i fins i tot un ¡Tinder de gossos! (Tindog). Hipermercats de cites on trobar a la teva mitja taronja, grills solts o fruites de temporada. Sí, ser 'single' ha passat de ser un estigma a un estat civil 'mainstream'. Però ¿què passaria si fallessin tots els 'smartphones' alhora? ¿L'espècie humana s'extingiria davant la incapacitat de lligar cara a cara?

Sota aquesta plaga bíblica d''apps' de contactes, a Barcelona es manté irreductible, com el poble gal, una xarxa de singles analògics. Hi ha locals on es lliga a plena llum del dia com a les 5 del matí a Luz de Gas.

Dimecres, 8 de la tarda, terrassa de l'hotel Silken (la cita es trasllada a l'octubre al bar Snooker). Passejar per aquí és com travessar cada tres minuts l'escàner de l'aeroport. És la quedada de singles més multitudinària de Barcelona: s'hi poden reunir més de 300 solters. L'organitza Gruppit ­(singlesbarcelona.es), on estan registrades 80.000 persones només a BCN. Avui a dos quarts de deu l'aforament ja està complet. Mitjana d'edat: 40 llargs.

TURISME, SENDERISME I MACRAMÉ

Notícies relacionades

"És missió impossible que un amic et presenti un noi que t'agradi", justifica la seva presència la Laura, 39 anys, renegant de com s'ha repoblat la terra durant mil·lennis. "Abans no hi havia tanta gent soltera", replica. Des que es va separar fa 10 anys, tots els seus nòvios han sortit d'una 'app'. "Hi ha gent que no es porta bé amb les tecnologies", apunta Rocío Jiménez, coordinadora de ­Gruppit. És la que exerceix de Cupido trencant el gel entre els assistents. ¿Que com és l'ecosistema d'aquestes trobades? "Hi ha el que observa -enumera-, el timi­díssim, el que va a mort, el que embolica la troca i el més normal, que és el que suca". Les quedades -afegeix- potser han baixat una mica amb Tinder. "Però cada vegada hi ha més gent que s'apunta a viatges".

Així es coneix gent nova ara: de turisme, senderisme, en un taller de macramé. "El més nou és conèixer gent, per lligar o no, mitjançant el consum col·laboratiu", així en diu Alexandre Mora, CEO d'amigosbarcelona.com, que acumula 50.000 usuaris. També fan una quedada setmanal -els dissabtes, a les 21.15, al bar Butyklan-, però la majoria d'esdeveniments els creen els usuaris. "En lloc de per lligar al 100%, es queda per consumir activitats, sopars, tallers". Hi ha tants grups on unir-se a internet -singlesbcndatingbarcelona, la xarxa de MeetUp és un pou sense fons-, que fins i tot la família Addams trobaria coses per fer en companyia. Sí, és més fàcil conèixer gent, però això també significa que hi ha més palla, segurament en tots els sentits. Ara el que és miraculós és arribar a la segona cita.

Temes:

Ciutat on Tinder