On Catalunya

EL MUSEU IMAGINARI

El Rei de la Màgia, 135 anys d'il·lusionisme

Ves a saber quantes vocacions, des de la seva fundació el 1881, han nascut en aquestes prestatgeries plenes de material per a trucs. Com la de Vicente Garrido, cartomag i monologuista amb àlies refulgent, que estrena avui a Cincómonos 'Al baúl 2.0'

El mag i monologuista Vincent Vegas va comprar en aquesta botiga centenària, de petit, el seu primer joc de màgia. Avui puja als escenaris amb 'Al baúl, 2.0'

1
Es llegeix en minuts
Imma Muñoz

Vicente Garrido fa ­màgia. Tu dona-li un joc de cartes i veuràs com es converteix en Vincent Vegas. I dona-li 15 segons perquè deixi anar la llengua i veuràs com t'arrenca una rialla. Perquè Vicente/Vincent Garrido/Vegas no només és mag: és magologuista, o sigui, mag monologuista. Vaja, que no callaria ni en un número d'escapisme sota l'aigua, si fos aquesta la seva modalitat preferida de màgia, que no ho és: la seva especialitat són els trucs a un pam del nas.

Parlar pels colzes li venia de sèrie. El gust per deixar la gent bocabadada amb una simple passada amb la mà despullada li va començar a néixer aquí, a la botiga que ha triat per incloure al nostre Museu Imaginari: El Rei de la Màgia, a la Ribera. "Jo vaig néixer en aquest barri. El meu pare és aficionat a la màgia, i la meva mare treballava just al davant. Així que, quan l'anàvem a buscar, sempre ens paràvem en aquest lloc centenari", explica. Aquesta botiga, la primera del ram, data del 1881.

Notícies relacionades

"Aquí em vaig comprar, a més, el meu primer joc de màgia", afegeix Garrido. D'aquella incipient il·lusió en va néixer una passió que el va portar a formar-se amb el mestre Amílkar, i, una dècada més tard, a pujar per primera vegada a un escenari, amb un espectacle benèfic. Va ser a la sala sala Cincómonos que li va donar, el 2012, la primera oportunitat, i a aquesta sala va tornar el febrer del 2016, ja rodat com a cartomag, amb 'Al baúl', un xou de màgia i humor que va estar tres mesos en aquest teatre i que no ha parat d'anar de gira des d'aleshores, fins a superar la cinquantena de bolos.

El Rei de la Màgia

Botiga: Pincesa, 11Teatre i museu: Jonqueres, 15

"Estem que flotem", diu Garrido. El plural és perquè no apareix sol davant el públic: comparteix cartell amb Albert Arribas, que fa una màgia molt diferent de la seva: no hi ha mandíbula que se li resisteixi. A veure quantes en disloquen a duo en la versió renovada del seu xou, 'Al baúl 2.0', que estrenen avui a Cincómonos (Consell de Cent, 283). Els divendres a les 23.00 hores... ¿fins quan? "Fins que es cansin de nosaltres".