On Catalunya

Les 12 millors noves terrasses de l'estiu

Hotels i restaurants incrementen l'oferta a la fresca, a pesar de la retallada de vetlladors a la via pública

fsendra34667842 barcelona 08 07 2016  guia de las mejores terrrazas  hotel o160729195354

fsendra34667842 barcelona 08 07 2016 guia de las mejores terrrazas hotel o160729195354 / JULIO CARBO

7
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

La postal urbana més hedonista de l’estiu de Barcelona l’ofereix una copa a la fresca. En especial quan el sol se’n va, el relax s’encomana i les terrasses exerceixen de punt de trobada. L’estiu del 2016 estarà marcat a Barcelona per un ajust de taules i cadires en moltes de les seves gairebé 4.400 terrasses al carrer (aquesta setmana s’han retirat la majoria de sota els porxos de la Boqueria), en compliment de la controvertida ordenança municipal, però també per unes quantes sorpreses.

    A peu de carrer, els vetlladors que s’estrenen es concentren a la Diagonal, que per fi compta amb llicències però amb tantes restriccions estètiques que no poden lluir gaire. Les novetats més atractives vénen de l’espai privat, en nous hotels que coronen així els seus terrats o jardins, i de restaurants que opten per les terrasses interiors, evitant les limitacions de la via pública.

    Com a punt de trobada afterwork, per a un còctel de primera hora, un sopar informal o una copa que remati una vetllada, o fins i tot que obri la nit per als més noctàmbuls, les terrasses d’hotels cobreixen cada vegada més franges horàries i més variats tipus de públic. Per contra, els restaurants les acostumen a vincular a dinars i sopars, encara que cada vegada més incorporen copes d’aperitiu o després de les postres per prolongar l’àpat.

    Entre les principals novetats de la temporada coincideixen establiments nous amb d’altres de consolidats però que fins aquest any no havien donat ús públic als seus espais descapotats. Aquest és el cas de l’Hotel Avenida Palace, a la Gran Via, amb 64 anys d’història i que ara s’ha sumat a la ruta de les terrasses a l’obrir el seu terrat panoràmic cada dimecres amb música en directe i pica-pica inclòs al demanar una copa. El mateix ha fet l’Alexandra, en ple Eixample, només que ha incorporat un espai interior en ple interior d’illa, amb un fantàstic paisatgisme verd i una oferta gastronòmica en consonància, un entorn idíl·lic amb preus més moderats que la majoria de les terrasses de carrer de la zona. «Per nosaltres és important atraure el públic barceloní», subratllen, decidits a trencar la barrera que encara coarta molts ciutadans a l’hora de travessar la porta d’un hotel local.

    En la mateixa línia, la majoria de debuts –tot i tractar-se d’hotels de 4 i 5 estrelles i nous restaurants de la zona alta– s’acompanyen de preus continguts. Cervesetes, vins i refrescos cotitzen fins i tot per sota de molts vetlladors de carrer en zones de moda. Amb el plus d’oferir un bon servei i una millor escenografia, més ambiciosa al tractar-se d’espais privats i sense traves. 

    Així, mentre Ciutat Vella i l’Eixample perden cadires, els seus terrats guanyen trons. Com els de l’H10 Cubik, a la Via Laietana, amb una de les millors panoràmiques de la zona i punt de trobada a l’hora de l’afterwork. O el nou Midmost, a Pelai, versió moderna i estilosa del que abans va ser l’Hotel Inglaterra, coronat amb còmodes butaques on prendre fins i tot un suc detox.

    Des de les altures, un altre fitxatge destacat és l’Hotel Ohla Eixample, amb una glamurosa terrassa en dos nivells: al costat de la piscina, per a sopars íntims amb la ciutat als peus, o a peu de barra, amb el sabor del delta de l’Ebre que importa el xef Fran López, impulsor als baixos del restaurant Xerta, que estén una part de la seva carta fins al terrat.

MENJAR I BEURE / I és que en els últims anys anar de terrasses apunta al paladar, perquè als hotels ja no tan sols es muden per a fer-hi copes, sinó també per fer seure comensals a les seves taules. Com en hotels tan cool com el Brummell del Poble-sec (amb un pati íntim on conviuen hostes i veïns de la zona) o Casa Bonay a la Gran Via amb Bailèn, aquesta vegada amb un xiringuito al punt més alt, tots dos amb l’opció de fer tapes i brindar amb la posta de sol. El camí hoteler inclou el Negresco Princess, a un pas de plaça d’Urquinaona, que exerceix de telescopi urbà al costat d’una piscina Infinity; i el Murmuri, que acaba d’obrir el terrat, un refugi gairebé íntim després d’una tarda de shopping a la Rambla de Catalunya.

    La bona taula és el reclam de les noves terrasses interiors que coincideixen a la zona alta. La del DOP s’ha rematat aquest estiu, amb un ampli espai per devorar els seus plats bascos i mediterranis i fer una copa tranquil·la; la d’Ikibana Sarrià, sempre plena, arrasa amb cuina japobrasilera en un verdíssim jardí interior (amb una altra part sota tendal) i amb còctels inèdits; mentre que el Santa Clara, vinculat al nou hotel AC Victoria Suites, té un seductor espai a la fresca que dóna al carrer però que quedat tancat, on acomodar-se als seus sofàs com a casa. 

HOTEL MIDMOST (Pelai, 14). L’antic Hotel Inglaterra reneix 

com un estilós allotjament amb una agradable terrassa que s’aboca a l’epicentre de la 

ciutat i fins on arriba la vista. S’hi poden prendre tapes saludables (des de 5 euros), amanides i carpaccios. Còctels (9,5 euros), i una copa de vi (3,9 euros). De 12.00 a 23.00 hores

OHLA EIXAMPLE (Còrsega, 289). El nou germà de cinc estrelles de l’Ohla de Via Laietana combina relax ‘chill out’ amb grans vistes i una zona de taules on sopar en parella o entre amics. Traslladen els sabors (del Delta) del restaurant Xerta dels baixos fins al terrat, també amb un menú de 35 euros. De 19.00 a 2.00 hores.

RESTAURANT DOP (Via Augusta, 201). És el seu primer any amb la terrassa completa, un oasi de 260 metres quadrats, on disfrutar a la fresca de la seva carta tradicional, per dinar (els arrossos arrasen) o en vetllades nocturnes. Entre setmana tenen menú de migdia. Copa de vi, des de 2,5 euros. Tanca el diumenge a la nit i el dilluns. 

IKIBANA SARRIÀ (Doctor Fleming, 11). La zona alta ha guanyat una espectacular terrassa interior en dos nivells ideal per a les nits d’estiu (encara que funciona a l’hivern), on flueixen els plats de fusió japobrasilera (uramakis des d’11 euros) i els còctels d’autor. El local tanca més tard però la terrassa obre fins a la 1.00 hores.

HOTEL MURMURI (Rambla Catalunya, 104). L’hotel ja fa uns  anys que està en marxa però només tenia terrassa de carrer. Ara n’estrena una de petitona i íntima a les altures (My Private Terrace), on es pot prendre una copa (cervesa des de 3,5 euros, vi 3,9) o disfrutar dels plats i tapes del Passatge del Murmuri. De 12.00 a 24.00 hores.

CASA BONAY (Gran Via, 700). És un dels hotels revelació del moment, ‘supercool’, amb molts espais i usos integrats, i amb un xiringuito al punt més alt on relaxar-se quan el sol se’n va tot veient mig Barcelona amb una copa (còctels a 10 euros, copa de vi a 4,5) o un assortiment de tapes assequible (de 4 a 7 euros). De 20.00 a  23.00 hores.

AVENIDA PALACE (Gran Via, 605). L’hotel on van dormir els Beatles en el llunyà 1965 viu ara una segona joventut després d’haver-se renovat i d’haver estrenat una terrassa que de moment només obre el dimecres, però ofereix música i aperitiu gratis amb la beguda (copes de vi i cava des de 2,5 euros). De 20.00 a 22.00 hores.

HOTEL ALEXANDRA (Mallorca, 251). 

Petit però poderós, el Pati és una de les millors sorpreses a la fresca de l’estiu. Per obrir-se al barceloní s’hi pot disfrutar 

d’una canya o un 

cafè per 1,5 euros, hamburgueses gurmet amb patates 

i amanides per 16, filets de primera per 20... De 10.30 a 00.00 hores.

H10 CUBIK (Via Laietana, 69). A un pas de la catedral, és un nou supermirador al Gòtic també amb balconada al darrere i amb capvespres de postal. El seu bar ofereix ‘snacks’ tot el dia i del restaurant Atik tenen una potent carta de tapes tradicionals. Cerveses, vins i refrescos a 3 euros. Oberta al públic de 12.00 a 00.00 hores.

HOTEL BRUMMELL (Nou de la Rambla, 174). Gairebé amagat i fora de les rutes turístiques, en pocs mesos ja s’ha erigit en hotel de culte, on no falta ni escola de ioga annexa. La seva terrassa interior és una àrea de relax i xerrera molt animada al capvespre, amb plats a bon preu, canyes a 1,8 i còctels des de 8 euros. De 7.00 a 1.00 hores.

HOTEL NEGRESCO PRINCESS (Roger de Llúria, 16-18). La saga Princess debuta en ple centre amb un hotel urbà i modern on abans hi va haver oficines i que s’aboca cap a la façana amb una generosa terrassa visible des del carrer. S’obre al públic general tot 

el dia (de 10.00 a 23.00 hores) i serveix tapes, ‘burguers’ i plats freds.

SANTA CLARA (Jiménez i Iglesias,

Notícies relacionades

11-13). El tranquil barri de Pedralbes estrena una de les terrasses més coquetes de l’estiu, d’ambient mariner i amb molts racons, firmada per l’interiorista Jaime Beristain. Els artífexs de l’Igueldo lideren els fogons. Canyes, 

1,8 euros; cafès 1,4; refrescos, 2,5. Obre cada dia però l’horari varia.