DOBLE PERSONALITAT

7 restaurants 2 en 1

Això d'entrar en un lloc i tenir dues ofertes gastronòmiques no té preu. Bé, sí, un de més econòmic i un altre de més car

zentauroepp51784414 made using turbocollage from www turbocollage com200117195758

zentauroepp51784414 made using turbocollage from www turbocollage com200117195758

3
Es llegeix en minuts
Laure Conde

Un sol espai per a dos restaurants completament diferents. Així són els establiments on es pot disfrutar de dues propostes, dues ànimes i dues filosofies gastronòmiques a càrrec del mateix xef.

1. Gresca / Gresca Bar

Quan el Gresca ja anava vent en popa, Rafa Peña va començar a somiar en un restaurant on cuinar, posem per cas, un biquini de llom ibèric i Comté que la clientela mengés amb les mans lluny de la parafernàlia dels restaurants gastronòmics. Va ser així com va decidir obrir el Gresca Bar al mateix local que la casa mare, l’un amb una oferta més sofisticada d’alta cuina i l’altre amb una captivadora selecció de tapes informals. Tots dos comparteixen, malgrat les diferències, la volença per una cuina de proximitat i temporada elaborada amb rigor i sense focs artificials.

Provença, 230. Telèfon: 93 451 61 93.


2. Alkimia / Al Kostat

Rere l’Alkimia –el disseny del qual va guanyar un premi al restaurant més bonic del món el 2017– i Al Kostat hi trobem Jordi Vilà, un pes pesant de la gastronomia local capaç de convertir, amb tot just un parell de pinzellades, cada recepta tradicional de la cuina catalana en una petita obra d’art. Si bé a l’Alkimia, el gastronòmic, podem disfrutar del seu menú degustació de 138 €, a Al Kostat l’oferta és senzilla i accessible: anxoves, calamars a la romana, arrossos, brases i clàssics com els peus de porc Pierre Koffman, cosa fina.

Fàbrica Moritz. Ronda de Sant Antoni, 41. Telèfon: 93 207 61 15.


3. Aürt / Ma’I

L’espai és, en aquest cas, el flamant ‘lobby’ del Hilton Diagonal Mar, que es converteix dia rere dia en un lloc màgic pel qual circulen enfeinats hostes amb maletes, comensals disposats a sopar en un estrella Michelin (Aürt) i altres que busquen un sopar informal, còctel en mà, a l’inefable Ma’I. La cuina de l’Aürt es troba a la vista, al mateix vestíbul, i just al costat, amb tauletes baixes i una oferta més senzilla, el Ma’I és un homenatge a aquesta cuina que Martínez va aprendre a casa. ¿Què es pot demanar? A l’Aürt, el menú degustació, i al Ma’I, des dels ous Benedict fins a la truita de patates.

Passeig del Taulat, 262-264. Telèfon: 93 507 08 60.


4. Marea Alta / Baroz

Un altre restaurant d’alta gastronomia (Marea Alta) que conviu amb un germà petit més informal i gamberro (Baroz). El primer ofereix una cuina basada en el peix fresc de primera qualitat i el segon està especialitzat en arrossos, tot i que ofereix també interessants opcions de pica-pica marí. A més d’una cuina impecable, tant el Marea Alta com el Baroz compten amb unes vistes d’excepció, ja que s’ubiquen dalt de l’edifici Colom, amb una sensacional panoràmica de la ciutat de 360 graus.

Avinguda de les Drassanes, 6. Telèfon: 93 631 35 90.


5. Osmosi / L’Origen

Nacho Montes i Frederic Fernández han volgut tornar a L’Origen a l’essència del projecte que va ser al seu dia La Bodegueta de Gràcia. Això és, una cuina que Fernández defineix com «de tota la vida, molt més directa», amb vins a copes i platerets com les mandonguilles de vaca vella, que es troba en la primera planta del local. A baix, l’Osmosis ens espera per convidar-nos a degustar un únic menú a 60 € que canvia cada 15 dies, en el qual l’equip de cuina es nodreix, literalment, del que ofereix el mercat per preparar plats que parteixen de la cuina tradicional i la porten a elaboracions més sofisticades.

Aribau, 100. Telèfon: 93 454 52 01.


6. La Taverna del Clínic

La clientela de La Taverna del Clínic pot escollir entre la barra, informal i bulliciosa, i el menjador, una mica més solemne, en funció del que li demani el cos. Als dos espais es poden degustar tant la carta com els menús degustació a 75 € i 110 €, però la zona de la taverna presenta un menú especial per als que desitgin tastar les creacions del xef Toni Simôes a un preu ajustat. És el menú Barra, una selecció de quatre platerets acompanyats d’una copa de cava que costa 30 €.

Rosselló, 155. Telèfon: 93 410 42 21.


7. Coure

Notícies relacionades

El xef Albert Ventura té al Coure dos espais diferenciats per disfrutar de dos tipus de cuina segons l’ocasió: la barra, amb una oferta de platerets ja mítics com la seva hamburguesa i la seva croqueta, i el menjador, on es poden assaborir els seus dos menús, un de curt, de temporada, i el degustació, més llarg, per 35 € i 60 €, respectivament.

Passatge de Marimon, 20.  Telèfon: 93 200 75 32. 

Temes:

Restaurants