Òbit

El món del cine plora la mort de la diva Gina Lollobrigida

El món del cine plora la mort de la diva Gina Lollobrigida
2
Es llegeix en minuts
EFE

La mort de l’actriu Gina Lollobrigida, aquest dilluns als 95 anys, va commocionar multitud de personalitats vinculades al cine internacional, com Antonio Banderas, i la cultura i política d’Itàlia, entre elles Sophia Loren, Rita Pavone i la primera ministra italiana, Giorgia Meloni.

«Recordem amb molt carinyo Gina Lollobrigida, una actriu molt talentosa, apassionada, intensa, fascinant. Ens deixa una protagonista, una icona del cine italià, una de les intèrprets més importants de la seva generació, que va contribuir a la difusió de la imatge italiana al món», va assegurar Meloni a través d’un comunicat.

Per la seva banda, Sophia Loren, una altra de les grans icones italianes, de 88 anys, va dir estar «profundament commocionada i entristida» en una declaració als mitjans de comunicació després de la mort de la llegendària actriu, amb qui va ser comparada de manera constant al llarg de la seva carrera.

També la cantant i actriu Rita Pavone, de 77 anys, es va afegir a les condolences al compartir en el seu perfil de Twitter una foto d’una actuació que va protagonitzar amb Lollobrigida, de qui va dir que era «estrella internacional que el món envejava».

El comiat va creuar el Mediterrani gràcies a l’espanyol Antonio Banderas, que va lamentar a les seves xarxes socials: «Ens deixa una gran llegenda del cine italià».

Així mateix, l’Acadèmia del Cine Italià va recollir el sentir de la indústria cinematogràfica a l’incloure en la seva pàgina web una fotografia de la diva, primera dona a guanyar el premi David di Donatello com a millor actriu protagonista el 1956, durant la primera edició dels guardons més importants del cine italià.

El condol també va arribar des de l’emblemàtic festival de Sanremo, que començarà aquest febrer. El seu director artístic Amadeus la va elogiar com un «monument del cine italià».

Per la seva banda, des de l’àmbit polític, la sotssecretària d’Estat italiana de Cultura, Lucia Borgonzoni, va avançar que es crearà un premi amb el seu nom.

«Un buit insalvable»

«La mort de Gina Lollobrigida deixa un buit insalvable. Ens hem posat immediatament mans a l’obra per rendir homenatge a una artista extraordinària, estimada i apreciada arreu del món. El Ministeri de Cultura crearà un premi en la seva memòria», va assenyalar.

Pocs minuts després de conèixer-se la mort, diputats dels principals partits polítics italians van començar a recordar la llarga carrera de l’actriu.

Per la seva banda, el ministre d’Agricultura i parent llunyà de l’actriu, Francesco Lollobrigida, la va recordar com «una de les estrelles més brillants de la cinematografia i la cultura italiana».

Notícies relacionades

També l’ambaixador d’Alemanya a Itàlia, Viktor Elbling, va destacar la importància de Lollobrigida també en aquest país.

«Plorem Gina Lollobrigida, molt coneguda i estimada també a Alemanya. Amb la inoblidable Lollo se n’ha anat un tros de la gran història del cine italià, europeu i mundial», va indicar.

Temes:

Cine Itàlia