Mikhalkov, el cineasta rus més premiat, a cures intensives per coronavirus

Mikhalkov, el cineasta rus més premiat, a cures intensives per coronavirus
1
Es llegeix en minuts
EFE

El rus Nikita Mikhalkov, el cineasta rus més premiat, es troba a cures intensives després de ser diagnosticat amb coronavirus.

«El pacient es troba a cures intensives», han informat avui fonts hospitalàries a l’agència RIA Nóvosti.

Mikhalkov, director de la Unió de Cineastes de Rússia i del Festival Internacional de Moscou, va ingressar a l’hospital després de l’Any Nou, segons la premsa local.

Als seus 77 anys, el cineasta va ser ingressat a l’hospital número 52 de la capital russa, que està especialitzat a tractar els malalts amb covid-19.

Nombrosos premis

El 1977 el director rus va rebre la Concha d’Or del Festival de Sant Sebastià per «Una pieza inacabada para piano mecánico», obra basada en diverses peces d’Anton Txékhov.

L’any que va caure la Unió Soviètica (1991) va estrenar «Urga, territorio del amor» cinta que es va emportar el Lleó d’Or del festival de Venècia.

La seva obra cabdal és «Quemado por el sol» (1994), que aborda la vida d’un oficial de l’exèrcit roig i la seva família durant les purgues estalinistes.

Notícies relacionades

El Festival de Cannes li va concedir el Gran Premi del Jurat i un any després va rebre l’esperat Oscar a la millor pel·lícula estrangera.

Mikhalkov, conegut pel seu suport a ultrança al Kremlin, ha sigut inclòs en les llistes de sancions de la Unió Europea i Ucraïna per recolzar la campanya militar russa en aquest país.