La presidenta d’Adetca lamenta l’existència de «violència burocràtica» en la cultura

Isabel Vidal reflexiona sobre el paper de l’empresa cultural en el desenvolupament de Barcelona i destaca la «potència cultural» de la capital catalana

La presidenta d’Adetca lamenta l’existència de «violència burocràtica» en la cultura

EPC

1
Es llegeix en minuts
EFE

La directora general del Grup Focus i presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), Isabel Vidal, ha lamentat aquest divendres que en l’àmbit cultural hi hagi una «violència burocràtica» que dificulta «l’evolució de projectes que són bons per a la ciutat».

Vidal s’ha pronunciat en aquests termes durant una conferència que ha ofert en el marc del cicle ‘Fer metròpolis’, que organitza RethinkBCN, l’òrgan de la Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials de Foment de Treball, a la seu d’aquesta institució.

La ponència de Vidal, titulada ‘El paper de l’empresa cultural en el desenvolupament de Barcelona en la metròpolis’, s’ha endinsat en la «potència cultural» de la capital catalana, tot i que en els últims anys s’hagi qüestionat la pèrdua de lideratge, i ha asseverat que l’«empresa cultural sempre ha sigut imprescindible per al desenvolupament de grans projectes de ciutat», a més de remarcar que «cap esdeveniment cultural es pot dur a terme sense la col·laboració publicoprivada».

En un moment del discurs ha opinat que «existeix una violència burocràtica, ja que ens trobem amb una delegació del poder polític en el poder administratiu». Aquest fet assegura que repercuteix que certes voluntats polítiques queden castrades pels tècnics i s’acaba dificultant l’evolució de projectes que són bons per a la ciutat.

Notícies relacionades

Vidal també ha al·ludit al paper de la cultura en la definició de la realitat metropolitana com un «element consubstancial» juntament amb la mobilitat, l’urbanisme o els serveis comuns.

El president d’Agbar i del Consell de Patrocinadors de la Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials de Foment del Treball, Àngel Simon, ha afirmat que Barcelona «ha de mantenir la seva posició com a referent en matèria cultural amb una trajectòria sòlida, construïda des de la diversitat de punts de vista i amb l’impuls de l’aliances». Segons el seu parer, la cultura és «motor de progrés econòmic i social i requereix la implicació i la col·laboració de tots els agents públics i privats per al desenvolupament d’una oferta cultural variada, plural i de qualitat»

Temes:

Teatre