Actuació

Blur torna per primera vegada des del 2015 amb un macroconcert a Wembley

El grup ha anunciat un únic concert a l’estadi londinenc de Wembley el 2023

Blur al complet: Graham Coxon (guitarra), Dave Rowntree (bateria), Damon Albarn (veu) i Alex James (baix).

Blur al complet: Graham Coxon (guitarra), Dave Rowntree (bateria), Damon Albarn (veu) i Alex James (baix). / LINDA BROWNLEE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una altra bona notícia per a la generació crescuda amb el britpop de la dècada de 1990 després del recent anunci d’una gira de reunió de Pulp el 2023, de moment només amb una desena de dates confirmades a la Gran Bretanya i Irlanda: Blur tornarà als escenaris per primera vegada des del 2015 amb un macroconcert el 8 de juliol a Wembley, en el qual serà a més el seu debut en aquest estadi londinenc. No sembla que els germans Noel i Liam Gallagher estiguin per la feina de reformar Oasis, els capitostos juntament amb Blur d’aquest episodi de recuperació de l’orgull del pop britànic

La banda, encapçalada pel vocalista Damon Albarn, portarà a terme una sola actuació –juntament amb Self Esteem, el raper Slowthai i el duo d’electropop Jockstrap–, les entrades de la qual es posen a la venda el 18 de novembre, ha informat la promotora Metropolis Music.

Els autors d’èxits com ‘Country House’ i ‘Beetlebum’ no han protagonitzat un gran espectacle des de la seva última gira el 2015, si bé es van reunir puntualment el març del 2019 en una actuació sorpresa organitzada per Albarn per a l’oenagé musical Africa Express.

Números 1

Esperonats per la seva rivalitat amb Oasis, Blur, que va debutar el 1991, va tenir sis àlbums en el número u de les llistes de vendes i la seva cançó més grunge, ‘Song 2’, va arribar a la primera posició també als Estats Units.

El concert del juliol vinent reunirà Albarn, de 54 anys; el guitarrista Graham Coxon, de 53; el baixista Alex James, també de 53 anys; i el bateria Dave Rowntree, de 58, que interpretaran els seus principals èxits, entre els quals es compten ‘Parklife’ i ‘Girls And Boys’.

«Ens encanta tocar aquestes cançons i pensàvem que ja era hora que ho féssim de nou», ha declarat el cantant a l’anunciar-se el seu esperat concert.

Coxon ha assegurat per la seva banda que té moltes ganes de tornar a tocar amb els seus «germans» de Blur. «Els espectacles en viu de Blur sempre són increïbles per a mi. Una bona guitarra i un amplificador al màxim, i moltes cares somrients», ha dit.

«Sempre hi ha una cosa especial quan els quatre ens fiquem en una habitació. És bonic pensar que el 8 de juliol aquesta sala serà l’estadi de Wembley», ha afirmat James.

Rowntree ha afegit que, «després del caos dels últims anys, és genial tornar a tocar algunes cançons junts un dia d’estiu a Londres». «Esperem veure-us allà», ha remarcat

Notícies relacionades

Després de llançar el seu primer àlbum el 1991, Blur va copar les llistes d’èxits amb algunes de les seves cançons, convertides en himnes generacionals.

Amb cinc premis musicals Brit a la seva esquena, el seu vuitè àlbum d’estudi, ‘The magic whip’, es va llançar el 2015, després del qual els components s’han dedicat a altres projectes.

Temes:

Música Concerts