Perfil

Jennifer Coolidge: adeu a la cotilla de ‘milf’ (als 60)

  • L’actriu que ‘American Pie’ va encasellar en el paper de mare fogosa ara rep aplaudiments pel seu treball a ‘The White Lotus’

Jennifer Coolidge: adeu a la cotilla de ‘milf’ (als 60)
2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La mare de Stifler, aquest personatge tòpic que va interpretar Jennifer Coolidge a ‘American Pie’ del que no es recorda ni el seu nom propi, ara ha deixat de ser la mare de ningú als 60 anys. No per temes genètics ni d’edat, sinó perquè l’actriu a qui la saga juvenil havia encotillat en el paper de mare fogosa desitjada pels adolescents ha aconseguit desposseir-se d’aquesta càrrega que l’ha acompanyat en la seva carrera des d’aleshores. Això, va explicar, es va reflectir en la seva vida privada: lligava amb facilitat amb homes molt més joves que ella. Un incís: al primer film d’‘American Pie’ l’actriu va fer de M.I.L.F. (acrònim en anglès de mare amb qui m’agradaria tenir sexe), amb ¡38 anys!

Dues dècades després d’aquell paper que la va convertir en icona popular, crítica i públic han aplaudit d’allò més l’últim treball de Coolidge en la sèrie ‘The White Lotus’ (HBO), fenomen de l’estiu a les pantalles, en què la nord-americana desenvolupa el seu paper més complex després de dècades de carrera. Fins ara –pel que sembla–, la mare de Stifler no s’havia alliberat d’aquesta etiqueta i sovint interpretava dones molt més grans del que deia el seu carnet d’identitat.  

A The White Lotus, sèrie satírica que té lloc en un esperpèntic oasi vacacional d’alt nivell, fa el paper de la seva vida. Ara que li ha arribat una oportunitat de desmarcar-se del clixé. En una entrevista a The Guardian, va dir: «La gent va assumir que només podia fer alguns rols: aquesta senyora que entra, obre una porta, diu una gràcia i després la tanca».

Notícies relacionades

Però no va pensar això Mike White, el creador de la sèrie, que va idear el paper de la Tanya (així s’anomena en la ficció d’HBO) per a ella. «Vaig pensar que m’encantaria escriure un guió que permeti mostrar la persona que conec, no el personatge», va explicar White. Coolidge, que també ha participat a ‘Una rossa molt legal’, ‘Una joven prometedora’ –últim Oscar al millor guió original– i en nombroses sèries, va estar a punt de rebutjar la proposta. La pandèmia l’havia desconnectat de la feina. A més, va explicar: «M’havia estat afartant i autodestruint-me a casa durant mesos, menjava pizza tot el dia».

A la sèrie d’HBO, Coolidge és una soltera que acaba de perdre la mare i que té el cap en una dimensió particularment ennuvolada. Els paral·lelismes de la seva vida amb la de la Tanya la van ajudar molt a la feina: sap el que és perdre una mare i va arribar al rodatge deprimida per la pandèmia, que li va arrabassar alguns familiars. Sobresurt tant a ‘The White Lotus’ que la revista ‘Variety’ fins i tot ha reclamat que la seva interpretació «excepcional» obtingui els premis que mereix. Concebuda per a una temporada, HBO ja ha confirmat que hi haurà una segona part de la sèrie. 

Temes:

HBO Globus d'or