Competició

El Concurs de Castells de Tarragona es reactiva amb 10.000 espectadors

L’esdeveniment, que ha tornat després de la pausa obligada de la pandèmia, ha aplegat aquest any bastant públic estranger

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Concurs de Castells de Tarragona va reunir 10.000 espectadors aquest diumenge. L’objectiu era veure castells de gamma extra i es va complir. El principal espectacle casteller del món va esgotar les entrades en poques hores, una emoció que es va traslladar a la plaça aquest diumenge des de primera hora del matí. Els castellers i el públic es van retrobar allà després de la pausa obligada de la pandèmia. El concurs de la represa, amb la presència de 29 colles castelleres, va fer vibrar tots els assistents, tant els catalans com els estrangers, en cada una de les construccions de les colles. Els uns i els altres van aprofitar per immortalitzar cada castell amb les càmeres dels telèfons.

L’esdeveniment també va despertar la curiositat del públic internacional. N’és un exemple Abhishek Suresh Surve, un indi de Bombai convidat pels Castellers de Vilafranca. Al seu país forma part d’un grup casteller que, segons va apuntar, «encara ha d’aprendre molt» d’Els Verds. Tot i que Surve només hi va assistir com a espectador, altres dels seus companys indis sí que es van unir a la pinya d’Els Verds.

Res igual al món

Un cas diferent és el del jove Muga Yoshikawa, natural del Japó. Va ser el seu sogre, un casteller de la Colla Jove de Tarragona, que li va aconseguir una entrada per a aquest diumenge. Tot i que ja havia vist castells anteriorment –concretament els del dia de Sant Magí a la ciutat tarragonina–, Yoshikawa va reconèixer a l’ACN que aquest és un esdeveniment únic i que «mai no havia vist res similar enlloc».

Notícies relacionades

Els Xiquets de Tarragona van tenir el suport d’un grup amb què també tenen una relació especial, els Castellers d’Andorra. Jonatan Gil és un dels membres de l’agrupació que diumenge es va faixar amb els de la camisa ratllada i que va participar en l’esdeveniment des de plaça, una cita que fa anys que no es perd.

El concurs de Tarragona es diferencia de la resta d’actuacions del calendari casteller per ser l’únic que té un format competitiu, a diferència del caràcter d’exhibició de la resta.

Temes:

Tarragona