Famosos i salut mental

La cantant Arlo Parks cancel·la la seva gira perquè està «trencada»

  • «És dolorós haver d’admetre que la meva salut mental s’ha deteriorat, que no estic bé», explica a les seves xarxes

La cantant Arlo Parks cancel·la la seva gira perquè està «trencada»
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La cantant britànica Arlo Parks, a qui es coneix amb el clixé de ‘portaveu de la Generació Z’, que ella es va buscar quan, amb 18 anys, va titular el seu primer epé ‘Super sad generation’ (2019), ha anunciat que cancel·la els concerts que tenia previstos als EUA perquè se sent «trencada».

En un comunicat que ha penjat en les últimes hores a les seves xarxes socials, Parks explica que els últims 18 mesos s’ha dedicat en cos i ànima a la feina, i que ho ha fet a gust: «Tenia ganes de demostrar a tothom de què soc capaç i de mostrar com d’agraïda estic per haver arribat on soc ara. No volia decebre els meus fans ni a mi mateixa», explica abans de revelar que va arribar un punt en què el seu entorn va començar a preocupar-se pel seu estat mental.

I confessa que aquests mesos ha forçat els seus límits «més enllà del que pot» i la seva «salut mental s’ha deteriorat». «Em trobo ara en un lloc fosc, exhausta i perillosament baixa d’ànim. És dolorós haver d’admetre que la meva salut mental s’ha deteriorat fins a la debilitat, que no estic bé i que soc una persona amb límits,» explica.

Notícies relacionades

És per això, conclou, que cancel·la la gira que l’havia de portar de Boston a Salt Lake City i que intentarà reprendre el ‘tour’ a Portland, el 26 de setembre. «No prenc aquestes decisions a la lleugera, però estic trencada i realment necessito parar, anar a casa i cuidar-me», afegeix per justificar una decisió totalment comprensible. «Gràcies, tornaré», afirma.

En els últims temps han sigut molts els famosos que han començat a trencar el tabú i a visibilitzar els problemes de salut mental, i han ajudat així a trencar l’estigma. En el món de la música i del cine, Britney Spears, Lady Gaga, Demi Lovato, Jim Carrey, La Roca, Emma Stone i Kanye West són alguns dels que han explicat els seus problemes de salut mental. En l’esport, Simone Biles, Andrés Iniesta, Ricky Rubio i Michael Phelps també han revelat que han tingut ansietat o depressió.