Defunció Obituari Informa de la defunció d'un individu, proporcionant un relat imparcial de la vida, controvèrsies i èxits de la persona.

Mor el dibuixant i humorista gràfic Martinmorales

El dibuixant d’Almeria va ser guardonat amb diversos premis, com el de l’Olimpíada de l’Humor de València i el premi Mingote

Mor el dibuixant i humorista gràfic Martinmorales

Juan Manuel Prats

1
Es llegeix en minuts
EFE

El dibuixant Francisco Martín Morales ha mort aquest dissabte als 76 anys, segons ha informat el diari ‘Ideal’, on va començar a treballar com a humorista gràfic.

«Hem perdut un geni que va fer de la nostra província casa seva. Descansa en pau, mestre», ha indicat a través del seu perfil a Twitter l’alcalde de Granada, Francisco Cuenca.

Conegut com Martinmorales, aquest dibuixant i humorista va néixer a Almeria el 1946 i va viure a Granada, on es va traslladar després d’estudiar Periodisme a Madrid i on desenvolupar la seva tasca creativa.

Als anys 70 va començar les seves col·laboracions en diversos diaris com el ‘Nuevo Diario’, ‘Mundo Diario’, la revista ‘Mundo de Barcelona’, ‘El Jueves’ i en l’agència de notícies OTR.

Posteriorment va participar, també com a col·laborador, en la fundació de la revista ‘Por Favor’ i més tard va treballar en el Grupo Z, on va publicar els seus acudits, tant a EL PERIÓDICO DE CATALUNYA com a la revista ‘Interviú’.

El 1994 va passar a col·laborar en el diari ‘ABC’ i des del 2010, en República.es.

Francisco Martín Morales va fer exposicions dels seus treballs a la seu de la Unesco a París i va ser guardonat amb diversos premis, com el de l’Olimpíada de l’Humor de València i el premi Mingote.

Notícies relacionades

És autor de diversos llibres d’humor gràfic, entre els quals destaquen ‘La España de Martinmorales’ i ‘La guerra de los golfos’.

Des de maig del 2007 va ser membre de l’Acadèmia de Belles Arts de Granada.

Temes:

Humor