Cine

Almodóvar puja al carro del ‘western’ a ‘Extraña forma de vida’

El director manxec roda a Tabernas un curt de 30 minuts que estarà protagonitzat per l’actor nord-americà Ethan Hawke i el xilè Pedro Pascal

Almodóvar puja al carro del ‘western’ a ‘Extraña forma de vida’
2
Es llegeix en minuts

El cineasta manxec Pedro Almodóvar està gravant a Tabernas (Almeria) ‘Extraña forma de vida’, un ‘western’ de 30 minuts protagonitzat per l’actor nord-americà Ethan Hawke i el xilè Pedro Pascal.

Al repartiment figuren també Pedro Casablanc i Sara Sálamo, juntament amb Jason Fernández, José Condessa, George Steane i Manu Ríos, segons va informar a finals de juny en un comunicat la productora El Deseo.

Tant Hawke com Pascal van aterrar aquest cap de setmana a Almeria. De fet, el nord-americà va poder disfrutar de les típiques tapes de la província divendres passat en un conegut local de la capital d’Almeria, un moment que va quedar immortalitzat a les xarxes socials.

Durant el mes de juliol tots dos ja havien pogut realitzar diferents assajos i proves amb el director manxec, però el rodatge per si mateix va començar aquest dilluns al poblat de l’oest Western Leone, a Tabernas, un poblat que fa cinquanta anys va construir Sergio Leone per rodar la seva trilogia del dòlar amb Clint Eastwood.

La producció tracta sobre Silva (Pedro Pascal), un ranxer que travessa a cavall el desert que el separa de Bitter Creek per visitar el xèrif Jake (Ethan Hawke). Vint-i-cinc anys abans tots dos van treballar junts com a pistolers a sou.

«Silva ve amb el pretext de retrobar-se amb el seu amic de joventut, i en efecte celebren la seva trobada, però al matí següent el xèrif Jake li diu que la raó del seu viatge no és el record de la seva vella amistat», assenyala la sinopsi del curt avançada per El Deseo.

«No he de dir més per no revelar totes les sorpreses del guió», assenyalava Almodóvar en el comunicat esmentat, tot i que donava una pista més al referir-se a la lletra del fado esmentat, que «suggereix que no hi ha existència més estranya que aquella que es viu d’esquena als teus propis desitjos».

Almodóvar va parlar per primera vegada d’aquest curt al Festival de Venècia de fa dos anys. Ja llavors va avançar que seria «un ‘western’ molt particular» i va anunciar el títol, pres d’un fado d’Amália Rodrígues.

El disseny de vestuari ha anat a càrrec de ‘Saint Laurent by Anthony Vaccarello’, que també entren com a productors associats del projecte.

Aquest mateix matí Agustín Almodóvar ha compartit a les xarxes socials una fotografia del director amb els actors Pedro Pascal i Manu Ríos, que suposadament es correspon amb la gravació d’ahir.

Notícies relacionades

D’acord a les fonts esmentades, Hawke grava aquest dimarts en una jornada les accions de la qual s’efectuaran principalment en interiors.

Han apuntat que el pla de gravació és d’un parell de dies, tot i que aquesta programació podria canviar i ampliar-se si fos necessari.