Reconeixement

Caroline Campbell, la primera directora de la Galeria Nacional d’Irlanda en 158 anys

Caroline Campbell, la primera directora de la Galeria Nacional d’Irlanda en 158 anys

Ireland National Gallery

1
Es llegeix en minuts
EFE

La doctora Caroline Campbell es convertirà en la nova directora de la Galeria Nacional d’Irlanda, la primera en els 158 anys d’història del museu.

Graduada de la Universitat d’Oxford i de l’Institut d’Art Courtauld, i exalumna del Centre per al Lideratge Curatorial a Nova York, Campbell «té una excel·lent reputació per oferir programes d’investigació i digitals, cosa que il·lustra la seva àmplia experiència en art occidental des de l’Edat Mitjana fins als nostres dies», assenyala la Galeria en un comunicat.

«Visitar la Galeria Nacional d’Irlanda quan era adolescent va inspirar per primera vegada el meu interès per l’art, per això és un gran plaer tornar ara a un lloc que és de tanta importància per a mi», ha dit Campbell al conèixer la designació.

La nova directora, que assumirà el càrrec el pròxim novembre, també ha comissariat diverses exposicions importants, ha publicat àmpliament i és membre activa de diverses organitzacions artístiques al Regne Unit.

La trajectòria de Caroline Campbell

Nascuda i criada a Belfast, Caroline Campbell ha fet la seva carrera a tres importants museus d’art internacionals com a curadora i líder sènior. Ha ocupat llocs a l’Ashmolean Museum la Courtauld Gallery i la National Gallery de Londres. Des del 2018 treballa com a directora de Col·leccions i Investigació en la National Gallery de Londres.

La presidenta de la Junta de Governadors i Guardians de la Galeria Nacional d’Irlanda, Mary Keane, ha dit que la Junta «està encantada» d’anunciar Campbell com a directora, i que «una persona de la categoria de Caroline s’uneixi a l’equip».

Notícies relacionades

Caroline Campbell es convertirà en la catorzena directora de la Galeria, «i la seva arribada serà innovadora, ja que serà la primera dona directora de la Galeria des que va obrir el 1864», ha confirmat Keane, que també ha agraït el director sortint, Sean Rainbird, per «la innovació i l’habilitat que ha aportat a la Galeria des del 2012».

La nova directora ha assenyalat que espera treballar posant les riqueses de la Galeria «a disposició d’una audiència tan àmplia com sigui possible tant a Irlanda com a nivell internacional a través d’exposicions, investigació i educació».