Polèmica

Cancel·len el xou del còmic Dave Chappelle per les seves bromes contra el col·lectiu trans

Cancel·len el xou del còmic Dave Chappelle per les seves bromes contra el col·lectiu trans
1
Es llegeix en minuts
EFE

L’espectacle que el còmic Dave Chappelle tenia programat ahir a la nit a Minneapolis (els EUA) va ser cancel·lat hores abans per la sala on s’havia de celebrar a causa de diversos acudits considerats trànsfobs que l’artista va realitzar el 2021, van informar mitjans nord-americans aquest dijous.

El local que acollia el xou de Chapelle, First Avenue, va patir una gran pressió a les xarxes socials i fins i tot es va promoure una iniciativa a la plataforma Change.org per aturar l’actuació del còmic, com va passar finalment malgrat haver-se venut totes les entrades.

«Al personal, als artistes i a la nostra comunitat, us escoltem i ho sentim [...] Sabem que hem de mantenir-nos en els estàndards més alts i sabem que us hem decebut», van explicar des del perfil oficial de First Avenue a Instragam.

Així mateix, des d’aquest reconegut recinte de Minneapolis es va afirmar que el lloc «no és només una caixa negra amb gent dins», sinó que té sentit «més enllà de les parets».

Tot i que no és la primera vegada que passa, Chappelle ha sigut criticat amb més duresa en els últims mesos per fer comentaris en to de broma sobre el col·lectiu trans durant «The Closer» (2021), un especial de comèdia per a Netflix.

Entre altres declaracions polèmiques, el còmic va afirmar llavors declarar-se membre de l’«equip TERF», sigles en anglès que, com ell mateix va aclarir, significaven «feminista radical transexcloent».

En aquest context, des de First Avenue van decidir procedir a la cancel·lació del xou i, de nou, a demanar disculpes al seu públic.

Notícies relacionades

«Creiem en la diversitat de veus i en la llibertat d’expressió artística, però a l’honrar això, vam perdre de vista l’impacte que això tindria», va rematar el comunicat.

Finalment, el xou de Chappelle va ser realitzat al Varsity Theatre, una altra de les principals sales de Minneapolis, on es van poder utilitzar els tiquets per a l’espectacle a First Avenue i es va demanar als assistents que no entressin amb els seus telèfons mòbils.