Llegenda del teatre

Mor el director teatral Peter Brook als 97 anys

  • ‘L’enfant terrible’ del teatre era considerat una de les grans llegendes dels escenaris del segle XX

  • L’artista va destacar per posar en escena obres com «Una flauta encantada», basada en la creació de Mozart

Mor el director teatral Peter Brook als 97 anys

Lionel BONAVENTURE / AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El director de teatre Peter Brook, una llegenda dels escenaris dels segles XX i XXI, ha mort aquest dissabte als 97 anys, segons ha avançat avui diumenge el diari francès ‘Le Monde’.

Nascut a Londres el 1925, fill d’emigrants jueus procedents de Letònia, Brook es va instal·lar el 1974 a París, on va viure la major part de la seva vida i on va recuperar un antic teatre per convertir-lo en un dels escenaris més punters de la capital francesa, el Teatre Bouffes du Nord. Aquí va poder posar en pràctica la síntesi de les seves investigacions escèniques, en obres com ‘Una flauta encantada’, basada en la creació de Mozart.

Notícies relacionades

Brook era conegut com «L’enfant terrible» del teatre, capaç d’aliar les últimes innovacions i l’aspecte institucional amb el teatre comercial. Va aprendre dels millors, especialment durant la seva estada a Nova York, on va portar als escenaris ‘La gata sobre la teulada de zinc’, de Tennessee Williams, però també creacions d’Arthur Miller i Jean Genet.

Va ser sobretot la creació i direcció de ‘Titus Andronicus’ a la Royal Shakespeare Company la que va marcar un abans i un després en la seva carrera i en les mateixes arts escèniques, en què va imposar una nova visió de l’obra de l’autor anglès més reconegut.