Clàssica

Max Richter torna a ‘Les quatre estacions’ de Vivaldi en un nou àlbum

1
Es llegeix en minuts
EFE

El prestigiós compositor i pianista alemany Max Richter torna amb ‘The New Four Seasons: Vivaldi Recomposed’ a ‘Les quatre estacions’ d’Antonio Vivaldi després del disc que va llançar el 2012 i que es va convertir en un èxit mundial.

Es tracta, informa Deutsche Grammophon, responsable d’aquest llançament, d’una nova gravació amb instruments d’època, utilitzant cordes de tripa per crear un «so més descarnat, més punk rock».

Richter ha revisitat també l’electrònica optant per sintetitzadors Moog dels anys 70, «l’equivalent dels Stradivarius», segons ell.

Al costat de l’alemany, apareix en aquest àlbum la violinista nord-americana d’origen basc i mexicà Elena Urioste i la Chineke! Orquestra, un conjunt europeu amb una gran diversitat ètnica entre els seus integrants.

El 10 de juny es publicarà el nou àlbum, hereu de l’original ‘Recomposed by Max Richter: Vivaldi – The Four Seasons’, tot i que des d’aquest divendres es podrà disfrutar de l’avançament ‘Spring 1’.

L’elecció d’aquest emblemàtic grup de quatre concerts compostos per Vivaldi de 1721 es va deure, segons recorda la nota de premsa, que segons Richter la composició havia perdut impacte a causa d’un excés d’exposició.

Notícies relacionades

El resultat es va convertir en un èxit que ha continuat vigent a través de bandes sonores de sèries de televisió com ‘Los Bridgerton’ i ‘The Crown’. EFE

jhv/icn