Estrena

El dia que Sandokan va entrevistar els Beatles

  • El documental ‘The Beatles y la India’ recupera la història de la trobada de l’actor Kabir Bedi amb John, Paul, George i Ringo el 1966

El dia que Sandokan va entrevistar els Beatles

EPC

1
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una de les curiositats joioses que ofereix el documental ‘The Beatles y la India’, d’Ajoy Bose i Pete Compton, és l’aparició de Kabir Bedi, l’actor indi que va interpretar el pirata malai Sandokan en una sèrie televisiva que es va fer immensament popular als anys 70, que relata l’entrevista que el juliol de 1966 va fer als Fab Four quan van fer una escala de tres dies a Delhi després de sortir cames ajudeu-me de Manila (on un desaire a la primera dama Imelda Marcos va estar a punt de portar-los a la presó).

Notícies relacionades

Kabir Bedi era un jove periodista ‘freelance’ de només 20 anys quan els Beatles van aterrar a Delhi. Entusiasta del quartet, es va dedicar a perseguir tenaçment el representant de la banda, Brian Epstein, per les dependències de l’hotel en què s’allotjaven assegurant-li que el Govern del país tenia un gran interès en què els músics concedissin una entrevista a la cadena pública All India Radio. Finalment, Kabir Bedi va aconseguir el seu propòsit i va poder parlar durant una estona amb John, Paul, George i Ringo a les deu de la nit.

L’entrevista es va emetre l’endemà gairebé sense publicitat. Quan al cap d’un temps Bedi va anar a l’emissora a recuperar la cinta, es va trobar amb la desagradable sorpresa que algú hi havia gravat a sobre, i va eliminar completament la conversa històrica. Segons explica en les seves memòries, aquesta contrarietat va ser allò que el va fer abandonar el periodisme i dirigir-se a Bombai per iniciar una carrera com a model i actor. Poc després arribaria Sandokan.