Festival

L’Ajuntament de Barcelona desitja «tota la sort del món» al Primavera Sound a Madrid

  • El regidor de Cultura es mostra convençut que la doble edició a Barcelona i Madrid no és un primer pas per deixar la capital catalana

L’Ajuntament de Barcelona desitja «tota la sort del món» al Primavera Sound a Madrid
2
Es llegeix en minuts
Ramón Vendrell
Ramón Vendrell

Periodista

Especialista en pop antic, tebeos, llibres, rareses i joventut

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Jordi Martí, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, ha reaccionat amb esportivitat i fins i tot certa satisfacció davant l’anunci del Primavera Sound que el festival se celebrarà el 2023 a Barcelona i Madrid en dos caps de setmana consecutius. «Era una possibilitat que era sobre la taula i els desitjo tota la sort del món», diu. I afegeix: «També desitjo que la mostra no perdi la seva essència barcelonina».

El comunicat del Primavera Sound ha arribat aquest dimecres, dos mesos després que la cita musical amenacés el consistori de traslladar-se a Madrid si no li garantia la consolidació del format de dos caps de setmana acordat de manera extraordinària per al 2022 amb l’objectiu de pal·liar les pèrdues ocasionades per la pandèmia. A partir d’aquell moment es va establir un calendari de negociacions entre les dues parts que han acabat amb la solució Barcelona-Madrid, els dies 1, 2 i 3 de juny al Parc del Fòrum i el 8, 9 i 10 a la Ciutat del Rock d’Arganda del Rey. 

«És un nou exemple que Barcelona és capaç de generar esdeveniments culturals que són l’enveja d’altres ciutats», assenyala Martí. El regidor considera que hauria sigut «desastrós» que el Primavera Sound hagués marxat, però considera «bona» la solució final.

Expansió internacional

L’edició madrilenya del Primavera Sound se sumarà a la clàssica de Barcelona, la veterana de Porto (Portugal) i les de Los Angeles (Estats Units), Santiago (Xile), Buenos Aires (Argentina) i São Paulo (Brasil), que s’estrenen aquest any. En la imatge de totes les edicions estrangeres figura el lema ‘Made in Barcelona’.

Notícies relacionades

Segons fonts coneixedores de les negociacions en la decisió del Primavera Sound han influït els dubtes sobre la viabilitat econòmica del format de dos llargs caps de setmana seguits, amb un pont de concerts en sales, a Barcelona i l’acostament en dates que aquest model suposava al Sónar, l’altre gran festival de la capital catalana.

Martí no creu que aquesta expansió del Primavera Sound a Madrid signifiqui en el futur deixar Barcelona, si bé remarca que no hi ha «un contracte de permanència». «Em sembla que el festival és plenament conscient de l’atractiu i la potència de Barcelona com a ciutat i marca internacional i estic convençut que això no passarà», conclou.