36a edició

¿Com es voten els guanyadors dels premis Goya?

  • Els membres de l’Acadèmia de Cine determinen els guanyadors que alçaran el premi el 12 de febrer al Palau de les Arts de València

¿Com es voten els guanyadors dels premis Goya?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els membres de l’Acadèmia de Cine determinen els guanyadors dels premis Goya que s’entregaran el 12 de febrer al Palau de les Arts de València en una gala. Els acadèmics han participat en dues rondes de votació. La primera per escollir els nominats; la segona, per als premiats. El vot és secret i no és obligatori votar en totes les categories.

Aquest any hi ha 160 pel·lícules presentades i el termini per votar els nominats en les 28 categories va acabar el 25 de novembre. La categoria de millor pel·lícula i millor curtmetratge de ficció són les úniques amb cinc candidatures, la resta en tenen quatre.

De les quatre nominades en cada especialitat, dues les escullen el conjunt de tots els acadèmics i les altres dues els membres de la mateixa especialitat.

Notícies relacionades

Després ve una segona ronda de votació per elegir els premiats. El termini per emetre el vot es va acabar el 20 de gener.

El resultat final es manté en secret fins al dia de la gala i, com especifiquen les bases d’aquests premis, també és secret tant el nombre de vots aconseguits per cada candidat com el nombre total de vots emesos.