Cine

On veure les pel·lícules nominades als premis Goya 2022

Algunes de les cintes candidates als premis de l’Acadèmia de Cine es poden veure ja a les plataformes digitals

On veure les pel·lícules nominades als premis Goya 2022
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els premis Goya s’entreguen el 12 de febrer a València en una gala amb una clara favorita: ‘El buen patrón’, de Fernando León de Aranoa, que arriba amb 20 nominacions, un rècord històric. ‘Maixabel’, d’Icíar Bollaín, amb 14, i ‘Madres paralelas’, de Pedro Almodóvar, amb vuit, són les següents.

Però són moltes les pel·lícules que compten amb opcions per emportar-se algun dels capgrossos de l’Acadèmia.

Repassar el llistat desperta la gana cinèfila, sobretot si encara no n’hem vist algunes. Com que es tracta de cintes estrenades l’any passat, no és fàcil trobar ara projeccions en els cines, però això no vol dir que ja no es projectin. Ens queda buscar a la cartellera per esbrinar si hi ha sales que encara reserven horaris per a aquests títols.

Si no les trobem, no ens hem de desanimar: després de la gala dels Goya arribaran les noves projeccions que, com cada any, els cines oferiran amb les pel·lícules guanyadores.

A més, com que la seva data d’estrena és encara recent, tampoc és fàcil trobar-les a les plataformes de ‘streaming’, tot i que pot ser que no tardin a arribar als seus catàlegs. Entre les candidates a Millor Pel·lícula, sí que podem veure a Filmin i Movistar+ ‘Mediterráneo’.

A més, en DVD ja hi ha en botigues físiques i ‘online’ les pel·lícules ‘Maixabel’ i ‘Madres paralelas’.

Notícies relacionades

Aquests són els canals a través dels quals podrem veure altres de les pel·lícules més destacades de les nominades als Goya 2022:

‘Chavalas’, de Carol Rodríguez Colás: Filmin i Movistar+. ‘Ama’, de Julia de Paz: Filmin i Movistar+. ‘El ventre del mar’, d’Agustí Villaronga: Filmin. ‘Las leyes de la frontera’, de Daniel Monzón: Netflix.