Nou guardó

Cate Blanchet rebrà el Goya Internacional

  • L’actriu australiana acudirà a recollir el premi de l’Acadèmia a la gala del dia 12 a València

Cate Blanchet rebrà el Goya Internacional
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actriu australiana Cate Blanchet acudirà a la cerimònia dels Goya, el pròxim dia 12 a València, per recollir el primer premi Goya Internacional, una nova categoria que l’Acadèmia de Cine d’Espanya ha creat per reconèixer «personalitats que contribueixen al cine com a art». Blanchet, guanyadora de dos Oscars, ha rebut la distinció per «ser una figura extraordinària del cine mundial» i «una actriu que ha interpretat personatges inoblidables que ja són part de la nostra memòria i del nostre present», segons ha informat l’Acadèmia de Cine.

La polifacètica protagonista de films com ‘Blue Jasmine’ i ‘Carol’ és una professional reconeguda al món sencer com a actriu, productora, directora artística i humanista. És ambaixadora de bona voluntat de l’agència de l’ONU per als Refugiats, a més de membre de l’Australian Conservation Foundation. És també una figura compromesa amb l’Australian Wildlife Conservancy i ha rebut el Crystal Award al World Economic Forum de Davos pel seu treball per a l’ACNUR. 

Notícies relacionades

Serà la protagonista de ‘Manual per a dones de fer feines’, de Pedro Almodóvar, adaptació del llibre de Lucia Berlin produïda per la companyia de l’actriu, El Deseo i Dirty Films, companyia de la qual és la fundadora i directora amb Andrew Upton, amb qui va dirigir artísticament la Sydney Theatre Company del 2008 al 2014.

Actualment, l’actriu es troba embarcada en la preproducció de la sèrie ‘Disclaimer’, dirigida per Alfonso Cuarón per a Apple Plus. Acaba d’acabar el rodatge de ‘TAR’, de Todd Field –que també produeix i protagonitza– i de la versió de Guillermo del Toro de ‘Pinotxo’, per a Netflix. En cartellera té actualment ‘El callejón de las almas perdidas’, també de Del Toro, a més de la cinta ‘No miris arriba’, d’Adam McKay, que es pot veure a Netflix.