Música

A dos dies de l’estrena, Kanye West demana editar el seu documental

Netflix va pagar 30 milions d’euros per gravar-lo i preveu estrenar-lo a nivell mundial el 16 de febrer

A dos dies de l’estrena, Kanye West demana editar el seu documental
2
Es llegeix en minuts

Kanye West (ara anomenat Ye) va demanar editar el documental sobre la seva vida, ‘Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy’, quan falten menys de dos dies perquè s’estreni al Festival de Sundance.

El debut del film és una de les cites més esperades del certamen cinematogràfic, ja que el públic podrà veure la cinta per primera vegada abans que passi a formar part del catàleg de Netflix, que el 16 de febrer l’estrenarà mundialment i dividida en tres parts.

«Diré això amablement per última vegada. He de tenir accés a l’edició final i de poder aprovar aquest documental abans que es publiqui a Netflix. Obrin la sala d’edició d’immediat perquè pugui estar a càrrec de la meva pròpia imatge. Gràcies per endavant», va publicar el raper en el seu perfil d’Instagram.

Segons la seva declaració, West no hauria pogut seleccionar el contingut final de la projecció perquè no hauria tingut accés a la sala d’edició, una queixa sobre la qual Netflix, que va pagar 30 milions de dòlars pel documental, no ha fet cap comentari.

El Festival de Sundance ha descrit el documental com un retrat íntim de West, que repassa la seva trajectòria des que era un jove mirant de dedicar-se a la música fins a la creació del seu imperi empresarial, que en l’actualitat sobrepassa l’aspecte purament musical.

Els cineastes Coodie Simmons i Chike Ozah han documentat la vida del raper des de principis del 2000 fins que es va consolidar com un dels rapers més importants de la dècada, amb discos tan destacats per al hip-hop com ‘My Beautiful Dark Twisted Fantasy’ (2010) o ‘Yeezus’ (2013).

Es desconeix si la cinta també mostrarà escenes de la candidatura a la presidència dels EUA que el raper va engegar a mitjans del 2020, acompanyada d’una surrealista campanya per la qual només va figurar a les paperetes d’un grapat d’estats al no complir amb els terminis de registre en la majoria de territoris.

Notícies relacionades

L’última etapa de West ha estat marcada per un comportament erràtic. El seu últim escàndol inclou una investigació a càrrec de la policia de Los Angeles per un delicte d’agressió després d’una baralla amb un seguidor. A més, després del seu divorci de Kim Kardashian, fa setmanes que el raper dirigeix comentaris contra la famosa i la seva nova parella, Pete Davidson, ara resumits en una cançó.

En l’àmbit musical, Kanye West és nominat a àlbum de l’any en els Grammy per ‘Donda’ i és un dels artistes confirmats per al festival de Coachella.

Temes:

Netflix