Nomenament

James Gaffigan assumirà la direcció musical de la Komische Oper de Berlín

James Gaffigan assumirà la direcció musical de la Komische Oper de Berlín
1
Es llegeix en minuts
EFE

El director nord-americà James Gaffigan assumirà la direcció musical de la Komische Oper de Berlín a partir de la temporada 2023/2024 i per quatre anys fins a l’estiu del 2027, ha anunciat avui aquest teatre, un dels tres grans coliseus operístics de la capital alemanya. «Estic orgullós de contribuir en un futur a aquesta institució com a director musical i membre de la direcció artística, conjuntament amb la meravellosa orquestra i tot el seu col·lectiu», va dir Gaffigan en un comunicat.

Va donar les gràcies al sistema educatiu públic de la seva ciutat, Nova York, per haver pogut disfrutar de manera intensiva des de la infància de l’educació i la cultura malgrat no tenir els recursos necessaris i va dir considerar com una de les seves tasques «tornar una mica d’aquest regal». «M’alegra poder fer-ho a la Komische Oper de Berlín», va afegir. El comunicat destaca que Gaffigan és un dels més destacats directors de la seva generació, «celebrat sobretot per la seva natural lleugeresa i musicalitat convincent».

Molt sol·licitat

Actualment exerceix funcions de direcció artística al Palau de les Arts Reina Sofia de València, l’Orquestra Simfònica i Òpera de Trondheim, la Jove Orquestra del Festival de Verbier i l’Orquestra Filharmònica de la Ràdio dels Països Baixos.

Notícies relacionades

Fins a l’estiu passat, durant 10 anys va ser director titular de l’Orquestra Simfònica de Lucerna i és director convidat, entre altres institucions, de l’Òpera Nacional de París, del Metropolitan de Nova York, de les Sinfòniques de Londres i de Viena i la Royal Concertgebouw d’Amsterdam.

Els futurs directors artístics del la Komische Oper, Susanne Moser i Philip Bröking, per la seva banda, es van mostrar contents, «des del punt de vista humà i artístic», i van afirmar que Gaffigan «quadra perfectament amb el perfil» del teatre. Ells, que assumiran aquest estiu el càrrec que deixarà l’australià Barrie Kosky, van destacar que és un «jugador en equip, jove i curiós, expert i amb estil alhora» i que el seu «ampli repertori i el seu interès» contribuiran que la Komische Oper porti a terme amb èxit les diverses tasques que tindrà per davant durant les pròximes obres de reforma del teatre. La Komische Oper es traslladarà l’any que ve a l’edifici del Schiller Theater, que va acollir ja la Staatsoper de Berlín quan va estar en obres.

Temes:

Òpera