#Afterwork d’EL PERIÓDICO

«Avui els humoristes hem d’anar molt amb compte»

  • L’actor va explicar la seva reinvenció després del Tricicle i va provocar més d’una rialla en la seva entrevista amb Josep Cuní a la Casa Seat, amb motiu del seu debut com a monologuista amb ‘Per fi sol!’, al Teatre Borràs

«Avui els humoristes hem d’anar molt amb compte»

Alvaro Monge

3
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

L’actor Carles Sans va protagonitzar la segona conferència #afterwork organitzada per EL PERIÓDICO, la primera feta a la Casa Seat, que a partir de l’any que ve acollirà aquest tipus de trobades amb els lectors. L’humorista que durant 40 anys va triomfar amb el Tricicle, referent de l’humor gestual, va parlar de les seves sensacions per l’estrena aquesta setmana al Teatre Borràs de Barcelona de ‘Per fi sol!’, un espectacle en què per primera vegada pren la paraula. Durant l’entrevista amb Josep Cuní, el veterà periodista col·laborador d’aquest diari responsable del programa radiofònic ‘Aquí, amb Josep Cuní’, va quedar palès el do de Sans per fer riure.

«Ja no em veig fent ‘Macbeth’, ‘Hamlet’ ni res semblant», va confessar el còmic, que va estudiar Art Dramàtic a l’Institut del Teatre. «El meu fort és l’humor. Puc aportar molta alegria explicant anècdotes que he reunit al llarg de 40 anys. Totes són reals tot i que algunes siguin inversemblants», va destacar l’actor, que en va desgranar algunes provocant moltes rialles entre els assistents. Va aclarir que, tot i que ara surt a escena i parla, la seva proposta no s’assembla a ‘El club de la comedia’. «Tècnicament el que faig és un monòleg però l’he teatralitzat molt: hi ha una escenografia, una música i uns personatges que represento. Tot i que parlo, es pot reconèixer perfectament el Carles Sans del Tricicle. La gestualitat no l’he abandonat perquè forma part de mi. Tots els personatges els interpreto a l’estil tricicler».

«Tot i que parlo, es pot reconèixer perfectament el Carles Sans del Tricicle. La gestualitat forma part de mi»

El seu pànic a volar, «una cosa que ja m’ha passat», i la seva peculiar relació amb els metges formen part de l’espectacle. «Els que som hipocondríacs anem al metge perquè ens digui que no tenim res. Però quan ens diu això marxem insatisfets perquè ens ha dit que no hi ha res i no pot ser: ¡alguna cosa hem de tenir! Així que tenim un descontentament permanent».

Políticament correcte

El còmic va aclarir que a ‘Per fi sol!’ ha preferit aparcar tot el políticament incorrecte per no ferir sensibilitats. «Hi ha anècdotes que farien les delícies del públic però avui dia els humoristes hem d’anar molt amb compte. Quan no trepitges un gerani, trepitges una rosa o una carxofa». Per sort, a l’acabar, a petició del públic, va desgranar una d’aquestes històries descartades relacionada amb l’assistència de membres de la família reial a l’espectacle ‘Terrrific!’ a Madrid. La gent es trencava. A molts no els va semblar tan incorrecta i ho van fer notar. Però Sans va insistir: prefereix evitar polèmiques. «Tots som deixebles de Rubianes, l’humorista més políticament incorrecte del món, que tal com van les coses avui seria cada dia al jutjat amb una querella diferent», va dir en record de l’enyorat humorista desaparegut el 2009.

«Tots som deixebles de Rubianes, l’humorista més políticament incorrecte del món»

Notícies relacionades

Després de 40 anys amb els seus companys Paco Mir i Joan Gracia, va reconèixer que el més dur d’aquesta nova etapa no és estar sol en escena. «El pitjor és el silenci que hi ha ara al camerino. Tota la vida l’havia compartit amb el Paco i el Joan. Passàvem l’hora prèvia a la funció parlant. Ara hi ha tant silenci que fins i tot els he demanat als tècnics que vinguin a fer-me companyia».

Espera que als seus antics companys del Tricicle els agradi el xou. «Escoltaran vivències en què han intervingut. No tinc cap dubte que matisaran coses». Això sí, espera que no ho facin en plena funció el dia de l’estrena.

Temes:

Humor Teatre