Crítica de cine

Crítica de ‘Venom: Habrá matanza': la parella estranya

  • Si ‘Venom’ era un ombrívol relat de terror corporal matisat per la interpretació deliberadament còmica de Tom Hardy, aquesta segona entrega és pràcticament una comèdia romàntica trufada de ‘slapstick’.

Crítica de ‘Venom: Habrá matanza': la parella estranya

Sony Pictures

1
Es llegeix en minuts
Nando Salvà

‘Venom: Habrá matanza' **

Direcció  Andy Serkis

Intèrprets  Tom Hardy, Woody Harrelson, Michelle Williams, Naomi Harris

Estrena  15 d’octubre de 2021

Hi ha un aspecte en el qual ‘Venom: Habrá matanza’ és just com ‘Venom’ (2018): en les dues pel·lícules, les escenes d’acció són del tot incomprensibles. Fora d’això, però, hi ha diverses diferències entre elles. D’entrada, si la primera era un ombrívol relat de terror corporal matisat per la interpretació deliberadament còmica del protagonista, Tom Hardy, la segona és pràcticament una comèdia romàntica trufada de ‘slapstick’ sobre un arrogant periodista i el voraç paràsit alienígena que ha envaït el seu cos. 

Notícies relacionades

Bona part del seu metratge, en efecte, contempla com Eddie Brock (Hardy) i Venom (també Hardy) discuteixen com si fossin un matrimoni sobre els seus respectius hàbits –l’alien vol sortir a devorar humans, el reporter no vol que ho faci– i fins i tot es plantegen la ruptura. Algunes de les seves picabaralles són divertides, però no tarden a fer-se repetitives. En qualsevol cas, arribat el moment, el director Andy Serkis comprèn que en última instància ha d’explicar una història de superherois malgrat la seva evident falta d’interès a fer-ho.

Pel que fa això hi ha una altra diferència: si ‘Venom’ s’esforçava –sense èxit– per orquestrar nombroses subtrames, ‘Habrá matanza’ lluu amb orgull una simplicitat argumental i una desatenció a temes com la coherència narrativa i la raó de ser d’algun personatges. En realitat, diverses qüestions fonamentals sobre la història no arriben a tenir resposta. La pel·lícula no hi té cap interès.