Reconstrucció de la música en viu

El nou festival Singular de Barcelona prima el talent emergent internacional

La mostra s’estrenarà amb el cantautor britànic Charlie Cunningham i ofereix concerts a les sales Barts, Apolo, Luz de Gas, Tradicionàrius, La Nau i Wolf

El nou festival Singular de Barcelona prima el talent emergent internacional
1
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

En contrast amb els festivals dels últims temps, Singular s’estrena amb un cartell fet d’artistes vinguts de l’exterior, majoritàriament nord-americans, australians i britànics. Aquesta nova mostra, que obrirà el cantautor londinenc, amb formació en guitarra flamenca, Charlie Cunningham (22 d’octubre, sala Barts), és una aposta per l’obertura dels nostres escenaris al circuit internacional en clau postpandèmica i centra els focus en «el talent emergent i en els nous talents», va destacar aquest dimecres, en la seva presentació, Tito Ramoneda, president de la promotora The Project.

El festival Singular entra en escena trencant la tendència del sector a la «contenció», apuntava el seu director artístic, Pau Corbalán, en al·lusió al cert ‘stand by’ que continua vivint la música en directe pel que fa a les gires internacionals. Amb la seva graella de vuit concerts de signe pop, apunta a un públic jove, amb preus de les entrades que basculen entre els 18 i els 24 euros, i part de les restriccions d’aforament actuals (70%), amb la disposició a adaptar-se si en les pròximes setmanes o mesos es corregeixen a l’alça.

Razzmatazz, en espera

Juntament amb Barts, cinc sales barcelonines més acolliran concerts. A l’Apolo actuaran els australians Sons of the East (29 de gener) i el britànic Tom Rosenthal (La 2, 8 d’abril), i a Luz de Gas, The Milk Carton Kids (7 de juny) i Hollow Coves (11). El cantautor sud-africà-nord-americà Gregory Alan Isakov debutarà a Espanya amb un recital al Tradicionàrius (14 de febrer), aprofitant la seva gira europea com a teloner de The Lumineers. A La Nau es personaran els germans australians de Lime Cordiale (16 de febrer), i a la sala Wolf, el grup britànic Seafret.

Notícies relacionades

Els escenaris de Razzmatazz han quedat fora aquesta vegada, atesa la incertesa regnant en el temps en què s’elaborava la programació, però el festival espera poder incloure’ls l’any que ve. Els concerts comptaran amb teloners per precisar, alguns d’ells locals.