Musicals

‘Moulin Rouge’ elegit millor musical als premis Tony

La cerimònia, de quatre hores, ha marcat la tornada dels escenaris de Broadway

‘Moulin Rouge’ elegit millor musical als premis Tony
1
Es llegeix en minuts

El musical ‘Moulin Rouge!: The Musical’ ha sigut elegit pel jurat dels premis Tony, considerats els Oscar del teatre, com el millor musical de la temporada 2019-2020 en una maratoniana cerimònia de quatre hores, en què Broadway va voler marcar la tornada als escenaris després del tancament forçat d’un any i mig per la pandèmia.

Però, a més, amb una desena de guardons, Molin Rouge va ser el gran triomfador de la nit, molt per davant de ‘Jagged Little Pill’, inspirat en l’exitós àlbum del mateix nom d’Alanis Morissette, i que també partia com a gran favorit amb 15 nominacions, una més que ‘Molin Rouge’.

‘Moulin Rouge’ es va emportar, a més, el premi a millor direcció, que va rebre Alex Timbers, i el de millor actor principal per l’actuació d’Aaron Tveit, que partia com a favorit incontestable, ja que era l’únic nominat.

Al rebre el premi, més enllà de fer broma agraint el seu Tony als nominadors, va oferir un discurs emotiu que va interrompre en diverses ocasions per evitar les llàgrimes.

«Continuem esforçant-nos per explicar les històries que representen moltes persones, no poques, perquè el que fem canvia la vida de les persones, els canvia la ment, els canvia el cor», va dir.

El musical també va aconseguir ser reconegut pel millor actor masculí de repartiment, Danny Burstein, i es va emportar els Tony a millor disseny escènic, millor vestuari i millor il·luminació, a més de millor disseny de so, millor coreografia i millor orquestració.

Notícies relacionades

‘Jagged Little Pill’, inspirat en l’exitós àlbum del mateix nom d’Alanis Morissette, va aconseguir dues distincions: al millor guió d’un musical, que va recollir Diablo Cody, i a la millor actriu de repartiment, Lauren Patten.

Un altre dels grans premis de la nit, el de millor actriu protagonista, va ser per a Adrienne Warren pel seu paper al musical ‘Tina Turner: The Musical’, que, com Tveit, va oferir un missatge molt emotiu quan va pujar a escenari a recollir el premi i en un altre moment del festival va trencar una llança en favor de la igualtat i contra el racisme.

Temes:

Musicals