Acció contra Netflix

L’escaquista Nona Gaprindashvili demanda ‘Gambito de dama’ per falsedat

zentauroepp55441295 icult gambito de dama201107155410

zentauroepp55441295 icult gambito de dama201107155410 / COURTESY OF NETFLIX

1
Es llegeix en minuts

La llegendària escaquista georgiana Nona Gaprindashvili ha demandat Netflix per considerar que la minisèrie «Gambito de dama», en la qual se’l cita breument, conté «informació falsa», per la qual cosa exigeix a l’empresa de sèries i pel·lícules en línia nord-americana una compensació de cinc milions de dòlars (4,2 milions d’euros), ha dit avui a Efe la seva advocada. «Un tribunal de Califòrnia va acceptar la demanda, és a dir, segons la nostra opinió, és el primer pas cap a la victòria», va assenyalar Maya Mtsariashvili.

La cinc vegades campiona mundial d’escacs Nona Gaprindashvili, de 80 anys, «exigeix respecte a la seva persona i que es faci justícia», va assenyalar l’advocada, que va explicar que, en un moment d’un capítol de la minisèrie, «diuen sobre ella que mai va jugar contra homes i també l’anomenen ‘escaquista russa’». Però la veritat, va dir, és que el 1968, època en què transcorre l’acció de la minisèrie, Gaprindashvili «va competir contra gairebé 60 homes, inclosos 10 grans mestres».

«Aquest serà un procés (judicial) sense precedents; una llegenda dels escacs contra una gran corporació mediàtica, i creiem en la victòria», va dir Mtsariashvili, que anteriorment va ser fiscal de Tbilissi i ara representa el bufet d’advocats georgià BLB. La lletrada creu que «el procés començarà aviat», perquè Netflix ha de presentar la seva postura davant el tribunal.

Canvis i disculpa

«Fins ara només se sap que Netflix està preparada per impugnar en els tribunals la denúncia de Nona Gaprindashvili», va dir Mtsariashvili.

Els interessos de l’escaquista, a més dels de Geòrgia, també els defensaran advocats nord-americans.

Notícies relacionades

L’advocada va dir que abans de presentar la demanda es va demanar «primer a Netflix que canviés l’episodi de la sèrie i es disculpés amb Nona Gaprindashvili». «Vam negociar durant molt temps, però al final Netflix es va negar, per la qual cosa es va presentar una demanda», va explicar.

La mateixa Gaprindashvili va dir que prefereix no comentar l’assumpte «per recomanació dels advocats», però que creu «en l’èxit del judici».

Temes:

Sèries