‘Rentrée’ teatral

Compte enrere per al musical ‘Cantando bajo la lluvia’

  • Ivan Labanda, emulant Gene Kelly, Diana Roig, Ricky Mata i Mireia Portas lideren el repartiment del musical que alçarà el teló del Tívoli el pròxim dia 15

  • Àngel Llàcer i Manu Guix dirigeixen aquest nou projecte basat en un clàssic de Hollywood

A1-123060901.JPG

A1-123060901.JPG / ALVARO MONGE (EPC)

3
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

«¿Estem tots preparats, podem començar?», pregunta Àngel Llàcer micro en mà i xiulet penjant per controlar el nombrós equip de persones de ‘Cantando bajo la lluvia’. Assistim a un dels primers assajos al Tívoli amb tot l’equip del nou musical que ultima Nostromo Live. El director d’escena i Manu Guix, etern aliat com a director musical, com ja van fer en anteriors produccions com ‘La tienda de los horrores’ i ‘La jaula de las locas’, plasmaran en directe una peça que molts recorden com a pel·lícula. Però ‘Cantant sota la pluja’ és un dels grans clàssics del cine, amb números mítics com el que dona títol al film estrenat el 1952.

Els protagonistes del muntatge han treballat en les últimes creacions de Llàcer & Guix. Ivan Labanda fa de l’ídol del cinema mut Don Lockwood i ballarà sota una pluja d’una aigua (calenta) a partir del 15 de setembre, quan s’alci el teló. S’han preparat unes piscines especials sota l’escenari per recuperar-la, filtrar-la i reutilitzar-la. Labanda està primíssim. I no és estrany, ja que fa mesos que es deixa la pell amb les classes de claqué i jazz per emular Gene Kelly, ballarí protagonista i director del film junt amb Stanley Donen. Miryam Benedited, responsable de la coreografia, ha sigut implacable. «Ara comencem a disfrutar de tota la feina feta, però físicament és molt exigent», afirma l’actor. «El més dur han sigut les coreografies. Hi ha hagut moments d’autèntic triatló. ¡Fins i tot em va saltar l’alarma del rellotge perquè se’m van disparar les pulsacions!».

Els primers assajos al teatre, sense vestuari, serveixen per encaixar tota la feina feta durant el juliol i l’agost. Són 25 persones en escena, més 10 músics, sense comptar els que no es veuen entre bambolines. Amb determinació i mirant de no desesperar-se, Llàcer va apuntant coses. «A veure, els aplaudiments han d'arribar abans que es tanqui el teló», explica als actors que aplaudien des de les llotges com si fossin espectadors que assisteixen a una de les primeres sessions d’un film amb imatge i so al glamurós Hollywood dels anys 20.

Homenatge al cine

Notícies relacionades

Homenatge al cinePer als actors protagonistes, encarnar números mítics com ‘Make ’em laugh’, ‘Good morning’, ‘Singin’ in the rain’ i ‘Moses suposes’ és un somni, i també un enorme repte. La història, que és també un homenatge al setè art, narra una història d’amor ambientada en l’època en què el cinema mut va ser trepitjat pel parlat. La part romàntica la sostenen Don Lockwod, popular galant del cinema mut, i la jove aspirant a actriu Kathy Selden, una dona amb idees pròpies i talent a qui dona vida Diana Roig. «M’identifico molt amb el personatge», confessa la intèrpret. La part més còmica recau en Lina Lamont (Mireia Portas), una famosa estrella del cinema mut incapaç d’adaptar-se a la nova era davant les seves limitacions a l’hora de parlar. L’altre personatge còmic és Cosmo Brown (Ricky Mata), l’amic de Don. «El musical té més ritme. Hem canviat l’ordre d’algunes escenes, però aquesta versió és molt fidel», assenyala Llàcer, que ha optat per barrejar cançons en castellà i anglès en l’espectacle. «Només hem doblat aquelles que aporten alguna cosa al desenvolupament de la trama», apunta el director.

I aclareix, per cert, que ningú es va lliurar del càsting, ni tan sols els col·laboradors habituals que han copat els rols principals. I no els ho va posar fàcil. Segons Mara, que va fer de criat a ‘La jaula de las locas’: «La meva prova consistia a fer ‘Make ’em laugh’, que és un número molt exigent, amb un minut parlat i tres d’improvisació en què havia de fer riure sense paraules, recorrent a la comicitat». El dia de l’assaig va tocar la part final, en la qual triomfa l’amor i la veritat.

Temes:

Musicals Teatre